Sanayi sicil kaydınızı yaptırmayı unutmayın!

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naci, sanayi işletmelerinin faaliyete başladıkları tarihten itibaren iki ay içerisinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerine başvurarak, “Sanayi Sicil Belgesi” almalarının zorunlu olduğunu hatırlattı. 

“Sanayi Sicil Kayıtları” ile ilgili duyuru yayınlayan Güncü, 6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanununun 2. maddesi gereğince, sanayi işletmelerinin faaliyete başladıkları tarihten itibaren iki ay içerisinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerine başvurarak, sanayi siciline kayıt olup Sanayi Sicil Belgesi almalarının zorunlu olduğunu belirtti.

Sanayi Sicil Belgesi almak için başvuruda bulunmayan sanayicilerin 31.12.2014 tarihine kadar Bursa Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'ne kayıt yaptırabileceklerini belirten Güncü, Sanayi Sicil Kanununun 9. maddesi gereği idari para cezasının uygulanmayacağını söyledi.

02.08.2013 Tarih ve 28726 sayılı Resmi Gazete'de yayınlan 6495 No.lu Kanun'un 2. Maddesi ile 17/4/1957 tarihli ve 6948 sayılı Sanayi Sicili Kanununa eklenen geçici madde ile; “Faaliyette olup olmadığına bakılmaksızın sanayi işletmelerinden sanayi siciline kayıt olmayanlardan 31/12/2014 tarihine kadar kayıt işlemini tamamlayanlar hakkında bu Kanunun 9 uncu maddesi gereği sanayi siciline tescil ettirmeyenler için öngörülen idari para cezası uygulanmaz” ifadesi vurgulandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.