Şampiyon Beylik

Şampiyon Beylik
Karacabey Fevzipaşa Köyü Futbol Turnuvası”nda Keşlikspor’u finalde 2-0 yenen Beylik Işıkspor şampiyon oldu.
Fevzipaşa Köyü sahasının koşullara uygun olmaması nedeniyle Dağkadı Köyü’nde oynanan final karşılaşmaları nefes kesti.
İlk olarak turnuvaya ev sahipliği yapan Fevzipaşa Köyü ile Doğa Köyü 3.lük maçında kozlarını paylaştı. Mücadeleyi Doğa Köyü 4-2 kazandı. Doğa Köyü’nün gollerini Deniz (2), Enes ve Taner atarken, Eser ve Cumhur’un golleri Fevzipaşa’ya yetmedi.
3.lük maçının ardından turnuvanın en büyüğünü belirleyecek Beylik-Keşlik final karşılaşması oynandı. Garnizon Komutanı J.Yzb. Galip Erbil, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şaban Bayraktar, Belediye Meclis Üyesi Kemal Çeltik, köy muhtarları ve çok sayıda futbolseverin de izlediği final maçı kelimenin tam anlamıyla kıran kırana geçti.
Karşılaşmanın ilk dakikalarından itibaren rüzgarı da arkasına alan Beylik Işıkspor, Keşlik kalesine yüklenmeye başladı. Sağlı sollu atakları Keşlik savunmasına zor anlar yaratan Beylik’li futbolcular, maçın 24. dakikasında Yunus’un kornerden attığı şık kafa golüyle 1-0 öne geçti. Golün ardından oyuna ağırlığını koyan Keşlikspor’un atakları sonuçsuz kaldı ve devreyi Beylikspor 1-0 önde tamamladı.
İkinci yarıda ise roller değişti ve Keşlikspor, rüzgarın da etkisiyle Beylik kalesini ablukaya aldı. Beylik savunması ve kaleci Yalçın’ın geçit vermediği Keşlik forvetleri beraberlik golünü bir türlü bulamadı. Dakikalar 54’ü gösterdiğinde Keşlikspor penaltı kazandı. Beraberliğe çok yaklaşan Keşlikspor, Cem ayağından kazandığı penaltı atışından yararlanamayınca önemli bir avantajı yitirmiş oldu.
Dakikalar ilerledikçe sertleşen oyunda, zaman zaman tansiyon da yükseldi. Yetkililerin zamanında müdahalesiyle, daha ciddi olayların yaşanması önlendi.
Maçın sonlarına doğru risk almaya başlayan Keşlikspor’lu futbolcular, defansında açıklar vermeye başladı. Maçın 71. dakikasında ofsayt gerekçesiyle duran Keşlik savunması Emre’yi unuttu ve skor 2-0’a oldu. İkinci golün ardından, çoşku ve hüzün aynı anda yaşandı. Şampiyonluğa bir adım daha yaklaşan Beylikspor’lu futbolcular, Emre’nin golüyle büyük sevinç yaşadı. Pozisyonun ofsayt olduğunu ileri süren Keşlikspor futbolcular ve yönetim Orta Hakem Şenay Aydın ile Yan Hakem İhsan Sarı’ya yoğun itirazlarda bulundu.
2-0’dan sonra rakip kaleye daha çok gitmeye başlayan Beylikspor, Harun, Kadir ve Serhat’la yakaladığı net gol pozisyonlarında Keşlik kalecisi Mürsel’i geçemedi.
Hakemin bitiş düdüğüyle birlikte taraftarına koşan Beylik Işıkspor’lu futbolcuların sevinci görülmeye değerdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.