Salon kirası sorusuna ilginç cevap!

Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde değil de, Cumhuriyet Meydanı’nda yapılmış!
Karacabey Belediyesi’nin Ocak ayı oturumunda tartışma yaratan soru önergesine Başkan Ergün Koç’tan yanıt geldi.
Yılın ilk oturumunda, MHP’li Hüsnü Doğruoğlu ile CHP’li Gönül Avil ve Fatma Mendeş imzalı önergede, Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde belediye başkan adayı tanıtım töreni düzenleyen Demokrat Parti’den ücret alınıp, alınmadığı soruldu.
Soru önergesini yanıtlayan Başkan Ergün Koç, tanıtım toplantısının Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldığını belirterek, Demokrat Parti’den herhangi bir ücret alınmadığını açıkladı.
Tartışma yaratan önergede, “Yerel seçimlerin yaklaşması nedeniyle siyasi partiler belediye başkan adaylarını tanıtmaya başladı.
2013 Aralık ayında iki siyasi parti, Belediye’ye ait olan Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde aday tanıtımı yaptı.
7 Aralık 2013 tarihinde belediye başkan adayı tanıtımı yapan patiden kiralama ücreti olarak 300 TL. alındı.
24 Aralık 2013 tarihinde belediye başkan adayı tanıtımı yapan partiden ücret alındı mı?
Belediye Meclis Başkanlığı olarak, her iki partinin ücret makbuzları ile Meclis Üyelerine açıklanmasını istiyoruz” denildi.
Başkan Koç’un ise yanıtı gecikmedi:
“Doğru ve dürüst oldukları geçte olsa anlaşılan ve kamunun alacağı peşinde koşan Meclis Üyelerinden Gönül Avil, Fatma Mendeş ve Hüsnü Doğruoğlu sunduğu dilekçede, iki partinin aday tanıtım törenini Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde yapacağını duyurulduğunu ve partilerin birinden 300 TL kira alındığı belirterek diğer partiden ücret, alınıp alınmadığı sordu. Belediye olarak tüm siyasi partilere eşit ve adaletli davranılması gerektiği belirtilen önergede, meclis üyelerine açıklama yapılması ve ücret makbuzunun taraflarına gönderilmesi istenildi.
Söz konusu aday tanıtım toplantısı, 24 Aralık 2013 tarihinde Cumhuriyet Meydanı’nda yoğun bir kalabalık huzurunda gerçekleşti. Bazılarının gözü, kulağı ve akılları bağlanmış olmalı. Dilekçelerinde parti ismi belirtilmeyerek dolaylı bir anlatıma girmişler. Korkmayınız. Açıkça söyleyiniz. Sizin düşündüğünüz kadar Ergün Koç, basit hesaplar peşinde koşmaz. Belirttiğiniz rakamlara tenezzül ve tamah edecek bir kişi olamaz.
Bir partinin aday tanıtımı Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezinde değil, Cumhuriyet Meydanı’nda yapılmıştır. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan toplantılardan ücret alınması öngörülmediğinden, bu çerçevede her hangi bir ücret tahsilatı yapılmamıştır”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.