Salih Tunç’u yitirdik!

Karacabey Eğitim-Sen eski temsilcisi, Tüm Emekliler Sendikası Temsilcisi, emekli eğitimci Salih Tunç (59) yaşamını yitirdi. Bir süredir tedavi gördüğü akciğer kanserine yenik düşen Salih Tunç’un ölümü, ailesi ve yakınlarının yanı sıra eğitim camiasını da yasa boğdu.
33 yıl başarılarla dolu eğitimcilik yaşamını sonlandırmasının ardından uzun yıllar Eğitim Sen ilçe temsilciliği görevini yürüten ve son olarak Tüm Emekliler Sendikası ilçe temsilciliğini üstlenen Salih Tunç, sevenlerini üzdü. Bir süredir akciğer kanseriyle mücadele eden Salih Tunç, tedavi gördüğü Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Cuma günü sabah saatlerinde yaşama veda etti. Salih Tunç’un beklenmedik ölümü, ailesini, yakınlarını ve eğitim camiasını yasa boğdu. Salih Tunç adına sendika ve evinin önünde tören düzenlendi. Değerli eğitimcinin cenazesi, Cumartesi günü Ulu Cami’de kılınan öğle namazının ardından sevdiklerinin gözyaşları arasında Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.
33 yıl emek verdiği mesleğine Yozgat’ta başlayan Salih Tunç, ardından Bingöl Karlıova ve Kars Kağızman’da görev yaptı. Daha sonra Karacabey’e atanan Salih Tunç, 23 yıl boyunca Atatürk İlköğretim Okulu’nda başarıyla hizmet verirken öğrencilerin ve velilerin sürekli aranan ismi oldu.
2012 yılında çok sevdiği mesleğinden emekliye ayrılan Salih Tunç, 2 dönem Eğitim Sen Karacabey Temsilciliği görevini başarıyla yürüttü. Üretken, çalışkan ve dürüstlüğüyle öne çıkan Salih Tunç, son olarak Tüm Emekliler Sendikası ilçe temsilciliği görevini yürütüyordu.
Karacabey Eğitimciler Kooperatifi kurucuları arasında yer alan Salih Tunç, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Cumhuriyet Halk Partisi üyesiydi. Devrimci kişiliğiyle ilçe halkının takdirini toplayan Salih Tunç, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.