Saldırganlığı bırak, işine bak!

CHP’den Başkan Koç’a yanıt gecikmedi:
Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı Orhan Karabaş, Belediye Başkanı Koç’un yaptığı açıklamalarını yanıtlarken bunların şaşkınlık ifadeleri olduğunu söyledi.
            Koç’un, “Zavallı ve çaresizlik içindeler. CHP meclis üyeleri meclis toplantısına gelerek zamanlarını boşa harcamasınlar” şeklindeki beyanlarını densizlik olarak değerlendiren Karabaş, “Saygısızlığa gerek yok. Herkes işini yapsın” dedi.                   
            Karabaş, Türkiye Cumhuriyetini kuran zihniyetlerin mensupları olduklarını ve tarihte hiçbir zaman zavallı ve çaresizlik içinde kalmadıklarını belirtti.
            Koç’un son zamanlarda kendisini meclisin üzerinde görme gibi bir yanlış içersinde olduğunu kaydeden Karabaş, “Tüm bunları hayretle izlemekteyiz. Muhalefet Ergün Koç’a karşı güç birliği içinde değil, Karacabey in çıkarları adına birlikte hareket etmektedir. Unutmasın ki muhalefet diye küçümsediği grup, Karacabey halkının yüzde 78’ini temsil etmektedir. Belediyenin tüm olanaklarını kendine göre hasım gördüğü kişilere acımasızca kullanan Koç, mecliste aynı rahatlıkta hareket edemeyince çözümü muhalefet üyelerine saldırmakta buluyor. Biz halkın muhalefet yapılmasını istediği için meclisteyiz. Bizi halk getirdi, halk götürür” diye konuştu.
            Belediye Başkanı Ergün Koç’un, “İğne ucu kadar tartışma gerektirmeyen konuları meclise taşıyorlar” sözleriyle halkı yanıltmaya çalıştığını öne süren CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş, “Son toplantıda gündem ve gündem dışı olmak üzere 25 konu görüşüldü. Bu 25 konudan 21’i AKP tarafından gündeme alındı. Yalnızca, 4 tanesi muhalefet meclis üyelerinin talebi ile görüşüldü. Bu konular da pazaryerleri, otoparkın yıkılması gibi konulardır.
Kristof Kolomb açıklamasına gelince,
            Gündeme getirdiğiniz sanayi hattına 4 adet yeni minibüs konulmasını karara bağlamayıp konuların araştırılmasını, diğer minibüsçülerin para kazanıp kazanamadığını ve vatandaşın yeni minibüse ihtiyacı olup olmadığının incelenmesini komisyona havale ettirdiğimiz için mi suçlu olduk? 4 adet yeni minibüs ile Karacabeyspor’lu futbolcuların paralarını ödemeyi düşünürken, o hatta çalışan diğer minibüsçülerin durumlarını da düşünmeniz gerekmez mi?”
            Koç’un “Kristof Kolomb”a benzettiği CHP konusuna da açıklık getiren Karabaş, “Sayın Koç, bizi, Kristof Kolomb’a benzettiğini açıklamış. Ortaokul coğrafya bilgisi ile Kristof Kolomb’dan bahseden Koç, kavramları birbirine karıştırmışa benziyor. Taraflı gazetelerin köşe yazılarından bulduğu, ‘abuk-sabuk’ benzetmeleri bıraksın da kendi grup üyelerine sahip çıksın. 2 ay önce meclis toplantısını terk etmemize sebep olan bir kişiye rant sağlamaya yönelik yüzde 100 imar verme konusu, mahalleli vatandaşın konuya sahip çıkarak 35 imzalı bir dilekçe vermesi ile tekrar gündeme geldi. Ancak meclise ve vatandaşa karşın, yanlışa devam edildi. Komisyonunun 4 üyesinin de, ‘hayır’ dediği konu, İmar Komisyonu Başkanı’nın ısrarı ve AKP oyları ile ‘evet’e döndü. Bu mudur üzüm yemek? Sayın Koç, lütfen Kristof Kolomb’u bırakın da bunun nasıl olduğunu bir anlatıverin halkımıza!
O insanlar kim?
            Vatandaş ısrarla Yeniköy Belediye Evleri’ndeki 1 numarada kalan bayanın belediye ile ne işi olduğunu soruyor? Nasıl oluyor da bu kişiler, belediye evlerinde kalabiliyor ve belediye araçları ile getirilip götürülüyor? Bu konuda da bir açıklama yapılmasını bekliyoruz.
            ‘Karacabey in 10 yılını değil, 100 yılını tartışalım ve konuşalım’ diyen Koç, maalesef ilçenin yarınını planlayabilecek kapasitede değildir. Karacabey’in geleceğine yönelik bilgi teknolojileri stratejileri konusunu gündeme getirdik ancak reddedildik. ‘ISO 9001 alalım’ dedik o da reddedildi. Siz, gelecekle ilgili hangi konuyu meclise taşıdınız da biz reddettik. Geçen ay içerisinde Hükümet Konağı arkasındaki otoparkın altındaki işyerlerine tahliye için yazı gönderildiğini öğrendik. Kendisine 7-8 sene önce yapılan otoparkı yıkarak ne yapmayı düşündüğünü sorduk, gelen yanıt ürkütücüydü; ‘Gelecek ay açıklarım.’ Daha ne yapacağına karar vermemiş ama yıkmayı düşünüyor, tıpkı tahıl dükkânlarında olduğu gibi.
            Tahıl dükkânlarından bahsederken de, ‘Orası Beyrut’a döndü’ diyor. Orasını Beyrut yapan sizsiniz Sayın Koç” şeklinde konuştu.
Stratejik Plan nerde?
            Nüfusu 50 bini aşan ilçelerin seçimden itibaren altı ay içersinde stratejik planını hazırlayarak kamuoyuna sunmak zorunda olduğuna dikkat çeken Karabaş sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu da 2014 yılına kadar Karacabey için düşünülenlerin 29 Eylül’de açıklanması gerektiği anlamına geliyordu. Son gün olan 28 Eylül’de tarafımıza gönderilen yazı, partilerin seçim bildirgelerinde yazan tarzdaydı. Oysa ki, ‘5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’na göre, ‘Stratejik Plan, orta ve uzun vadeli amaçları, temel ilke ve politikaları, hedef ve öncelikleri, performans ölçütlerini, bunlara ulaşmak için izlenecek yöntemler ile kaynak dağılımlarını içeren plandır. Ve bütçenin hazırlanmasında stratejik plan ile fayda ve maliyet analizine göre hareket edilir’ deniliyor. Siz önce Karacabey in önümüzdeki 5 yılında neler yapmayı planladığınız stratejik planı bütçeye uygun bir biçimde hazırlayın ve kamuoyu ile paylaşın, ondan sonra Karacabey in 100 yılından bahsedin.
Yalnızca işinizi yapın!
            Sayın Koç, varsa yoksa kendisine hasım seçtiklerine yüklenmeyi düşünsün. Tahıl Dükkânları’nda ekmek kavgası veren esnaf ile uğraşsın. Bir başka vatandaşın ekmek teknesi olan dükkânını mühürletsin. Borsa yöneticilerinin arsalarının bulunduğu bölgeyi tarla vasfına çevirip intikam almaya çalışsın. Bu mudur sizin yönetim anlayışınız? Sizin için kazanmaya giden her yol, yasal olmasa da mubah mıdır?
            Gerçi bu düşünceniz ile Karacabey halkı seçim döneminde tanıştı. Seçimlere üç ay kalaya kadar her ortamda ağza alınmayacak laflar söylediğiniz AKP’ye geçişinizi ve orayı da nasıl karıştırdığınızı kimse unutmadı.
            Cumhuriyet Halk Partisi sizin parmakçınız olmayacaktır. Doğru işleri yaptığınız takdirde bugüne kadar nasıl yanınızda oldu isek, halkçı anlayışımız bundan sonra da devam eder. Ancak, kendinize hasım gördüklerinizle uğraşırken ve yanlış işler yaparken karşınızda duracağız. Saygısızlığa gerek yok herkes işini yapsın.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.