SAHİPSİZ KÖPEKLER DÜŞÜNDÜRÜYOR!

Karacabey’e köylerden ya da komşu ilçelerden getirilip bırakıldığı ileri sürülen sahipsiz köpeklerin sayısı her geçen gün artıyor. Cadde ve sokaklarda başı boş dolaşan bu köpekler, özellikle aç kaldıklarında sorun olmaya başladı.

Guruplar halinde dolaşan köpeklerin vatandaşı tedirgin ettiği, hatta saldırı bile gerçekleştirdikleri belirtiliyor. Sahipsiz köpeklerin zaman, zaman Cumhuriyet Alanı’na kadar geldiği görülüyor.

Karacabey’in köpek istilasına uğradığı dile getirilirken, zaman, zaman da trafiğin bile aksadığı dile getiriliyor.

Isırılma ve hastalık korkusu yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar evlerinden dışarı çıkarken tedirgin olduklarına dikkat çekti.

Yıllardır büyüyen ve sorun haline dönüşen sahipsiz köpeklerle ilgili kalıcı bir önlem alınmasını isteyen vatandaşlar, “Zor günler yaşıyoruz. İri, iri köpeklerin saldırgan görüntüsü aç kurtların sürü halini andırıyor. Kendi aralarındaki boğuşma görüntüleri bile ürkütüyor. Bir çok kadın, çocuk ve yaşlı insanımız sokağa çıkmaya çekiniyor. Evimizden rahatça sokağa çıkamıyoruz. Sokağa çıktığımızda ise eve nasıl döneceğimizi düşünüyoruz. Doğru dürüst alış veriş yapamıyoruz. Köpekleri görünce genellikle yolumuzu değiştiriyoruz. Belediye ekiplerinin bir an önce buna önlem almasını istiyoruz. Sahipsiz köpekler Belediyenin hayvan barınaklarında toplanmalıdır. Burada bakım altında kontrol edilmelidir. Mutlaka birinin canının yanması beklenmemelidir. Özellikle Pazar yeri ve kenar mahallerde tehlikenin boyutları daha büyüktür. Yollarda, yaya kaldırımlarında boylu boyunca uzanan başıboş köpekler yüzünden nerelerden yürüyeceğimizi şaşırdık” dedi.

Bazı vatandaşların hevesle aldığı evcil hayvanları daha sonra sokağa bırakması da sorunun başka bir yüzü oldu. Atıldıktan sonra insana küsen bu can dostları sokağa uyum sağlamakta zorlanıyor.  Bu nedenle içler acısı durumlar yaşıyor. Aile ortamı içinde yaşamaya alışık bu hayvanların sokağa atılması ise başlı başına başka bir dram yaratıyor.  Hayal kırıklığı içindeki bu hayvanlar, insanlara kırgınlığını, sırtını dönüp uzaklaşarak gösteriyor.

Vatandaşlar; “Belediyemiz, şehrin belirli yerlerine, sokakta beslenme zorluğu yaşayan hayvanlarımız için mama ve su kapları koydu. “Çöpe attıklarınız başkalarının yemeği olabilir” sloganıyla bayat ekmek toplama kutuları yerleştirdi. Burada toplanan ekmeklerin barınaktaki hayvanların beslenmesinde kullanıldığını gazetelerden okuyoruz. Söz konusu bu güzel uygulamalar genişletilerek sürdürülmelidir.

Hayvan barınağının ilçeye yetersiz geldiğini düşünmekteyiz. Daha başka yerlere de hayvan barınakları kurulmalıdır. Dışarıda sahipsiz dolaşan hayvanların burada yaşamasına olanak sağlanabilir. Hayvan dostu vatandaşlarımızdan da destek alınarak barınaklarda can dostlarımız rahatça yaşamlarını sürdürebilir. Belediyemizin bu önerimize kulak vermesini istiyoruz” diye konuştular.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.