Sağlıkta şiddete “Dur” demeliyiz!

Söz konusu bu saldırıların sağlık çalışanlarını derinden yaraladığına dikkat çeken Türk Sağlık Sen Bursa İl Başkan Yardımcısı Mehmet Sülü,
“Bu şiddet olayları Türk Sağlık Sen ailesini de çok üzdü. Sağlık hizmeti kutsal bir görevdir, Tüm bu hizmetler sağlık çalışanlarının büyük bir özverisi ile gerçekleşmektedir. Sağlık tesisleri, araçlar, cihazlar sağlık çalışanlarının özverisi olmadan hiçbir işe yaramaz.
Vatandaşlarımız sağlık hizmetlerini her zaman öncelikli alma çabasındadırlar. Ne zaman gelirlerse gelsinler, kendilerinden öncekinin durumunu düşünmeden davranma ve buna ulaşma çabasındadırlar. Ancak unuttukları şey şudur; onlardan önce gelenlerde hastadır. Özürlü, yaşlı ve hamile gibi hastalarımız öncelik sahibidir. Buna ancak hekimler karar verebilir.
Halkımıza şu mesajı iletmek isteriz; Sağlık çalışanları da insandır. Onlar da diğer insanlar gibi hayat fonksiyonlarını devam ettirirler. Robot değillerdir. Hastalarını iyileştirmek için canla, başla çalışmaktadırlar. Bu olaylar sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonunu azaltmaktadır. Şiddet olayları karşısında vatandaşlarımız, hekimler ve sağlık çalışanları ile aynı safta durup şiddete karşı ortak tavır almalıdır.
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin ve her türlü mağduriyetin engellenmesi için tüm kurumlar üzerine düşen görevleri yapmalı, yasal caydırıcı nitelikte olmalı ve idari tedbirler hayata geçirilmelidir.
Türk Sağlık Sen olarak her basın açıklamasında söylediğimiz gibi “Sağlıkta şiddete dur” demek için yapılacak tüm çalışmalarda, atılacak her adımda yer alacağız.
Şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarına geçmiş olsun diyor ve tüm çalışanlara karşı şiddet olaylarının tekrarlanmamasını temenni ediyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.