Sağlıklı Hayat Merkezi hizmete giriyor

Karacabey’deki koruyucu sağlık hizmetleri çalışmalarına büyük katkı sağlaması amaçlanan yeni Karacabey Sağlıklı Hayat Merkezi’nin inşasında sona gelindi.
Bünyesinde; KETEM, sağlıklı beslenme danışmanlığı, sigara bırakma polikliniği, sağlıklı yaşlanma danışmanlığı, kronik hastalıklarla yaşam danışmanlığı, çocuk ve ergen sağlığı birimi, kadın sağlığı danışmanlığı, psiko-sosyal destek birimi ile spor ve eğitim salonlarının yer alması planlanan, eski A Blok Devlet Hastanesi’nin yerine yapılan Karacabey Sağlıklı Hayat Merkezi’nde son çalışmalar titizlikle sürdürülüyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, “Karacabey’in nüfusunu karşılayacak şekilde tasarlanan merkezimiz, yakın bir zamanda içerisinde tüm birimleriyle vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacak. Vatandaşlarımız merkezimizde erken teşhis için kanser taramalarını yaptırabilecek. Sigarayı bırakma konusunda profesyonel destek alabilecek. Obezite danışma birimimizde ise vatandaşlarımız, obeziteye neden olan faktörler konusunda bilgilendirilecek ve obezitenin yol açtığı sağlık sorunları, koruyucu hekimlik çerçevesinde ele alınacak. Psiko-sosyal destek biriminde vatandaşlarımıza psikolojik yönden destek verilecek. Ayrıca diyabet hastalarının takibini de merkezimizden yapacağız. İlçedeki birinci basamak sağlık hizmetlerinin verildiği binaları tek çatı altında topluyoruz. Bu şekilde ilçedeki sağlık koordinasyonunu daha kolay sağlamış olacağız.” şeklinde konuştu.
Öte yandan, Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan’ın önümüzdeki hafta Karacabey’e gelerek Sağlıklı Hayat Merkezi ile ilgili ayrıntılı basın açıklaması yapacağı öğrenildi. Diğer taraftan Diyetisyen, Psikolog ve Fizyoterapistin görevlendirilmesinin ardından Karacabey Sağlıklı Hayat Merkezi’nin 1 ay içinde hizmete girmesinin beklendiği vurgulandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.