Sağlık Sen’den Hemşireler, Ebeler ve Anneler Günü Kutlaması

Sağlık Sen Karacabey İlçe Temsilciliği, geçtiğimiz Cumartesi günü Ebeler Haftası, Hemşireler ve Anneler Günü dolayısıyla kahvaltı programı düzenledi.
Sağlık Sen İlçe Temsilciliği’nin Kahve6’da gerçekleşen etkinliğine, Ertem İşcan başkanlığındaki AK Parti İlçe yöneticileri, AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Hatice Kılıç, Karacabey Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Arif Kadri Balcı, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Volkan Çiğdem, Gökhan Yünkül başkanlığındaki Sağlık-Sen Bursa Şubesi yöneticileri ile hastane yöneticileri, sağlık çalışanları ve aileleri katıldı.
Sağlık Sen İlçe Temsilcisi Fatih Alpaslan, açılış konuşmasında tüm konukları selamlarken, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Alpaslan ayrıca, tüm hemşirelerin, ebelerin ve annelerin anlamlı günlerini de kutladı.
Programda bir konuşma yapan Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkanı Gökhan Yünkül de, tüm ebelerin, hemşirelerin ve annelerin gününü kutladı. Sağlık çalışanlarının sorunlarına da değinen Yünkül yıpranma payının bir an önce çıkması için sendika olarak çalışmalarına devam ettiğini belirtti.
Yıpranma payı ve ek ödemedeki sorunlar bir an önce çözülmeli
Şube Başkanı Gökhan Yünkül, “Hemşirelik mesleği bilimsel bir disipline sahiptir. Bu nedenle hemşireliğin yardımcı sağlık personeli olarak tanımlanması doğru değildir. Sağlık çalışanlarının ortak sorunlarından birisi de yıpranma payıdır. Büyük çoğunluğu kadın olan sağlık çalışanları 7 gün 24 saat çalışmasına karşın yıpranma payı alamamaktadır. Konuyu ısrarla gündeme getirdik ve ilk olarak bunun sözünü aldık. Uzun uğraşlarımız sonucu yıpranma payı TBMM aşamasına gelmiş bulunmaktadır. Yıpranma payı bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde yasalaşmalı, sağlık çalışanlarının önemli bir talep ve beklentisi hayata geçmelidir. Mevcut performans sistemi adaletli değildir. Bir an önce Sağlık Bakanlığı tüm çalışanları memnun edecek yeni bir düzenleme yapmalıdır. Ayrıca ek ödemelerde emekliliğe yansıtılarak önemli bir mağduriyet giderilmedir” şeklinde konuştu.
Kreş konusunda adım atılmalı
Kreş konusuna da değinen Yünkül “Çalışanlarının büyük bir kısmını kadınların oluşturduğu sağlık alanında yaşanan en büyük sorunlardan birisi de kreş sorunudur. Mevcut kurum ve kuruluşların bazılarında halen kreş bulunmaması büyük sorunlara yol açmaktadır. Sağlık-Sen olarak konuyu gündeme getirdik ve bunun da sözünü almıştık. Bakanlık ilk olarak, mevcut kurumlardan kreşi olmayan yerlerde kreş açılması, yeni yapılacak tesislerde de mutlaka kreşe yer verilmesi konusunda bir yazı yayınladı. Bunun yanı sıra, 24 saat esasına göre hizmet veren kurumlarda kreş hizmetinin de 24 saat verilmesi gerekmektedir. Bu konuda da çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Sağlık çalışanları hak ettiği değeri alacak
Programda konuşan AK Parti İlçe Başkanı Erdem İşçan da, “Sağlık-Sen’in bugün düzenlemiş olduğu bu programda sizlerle bir arada bulunmaktan memnuniyet duydum. Sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığı ödenemez. Bizler iktidar partisi olarak bir yandan vatandaşın memnuniyetini arttırmaya çalışırken bir yandan da sağlık çalışanlarının özlük haklarının daha iyi olması için çaba gösteriyoruz. Eminim ki kısa zaman içerisinde sağlık çalışanlarımız hak ettikleri değeri fazlasıyla göreceklerdir” dedi.
Programda ayrıca hastane başhekimi Uz.Dr. Arif Balcı’da bir konuşma yaparak sağlık çalışanlarının ebeler, hemşireler ve anneler gününü kutladı.
Engelliler Haftası
Pprogramın sonunda Sağlık Sen Karacabey İlçe Temsilciliği, Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül ile birlikte Engelliler Haftası münasebetiyle Karacabey Engelliler Derneği’ni de ziyaret etti. Ziyarette Dernek Başkanı Kağan Erdem’den derneğin çalışmaları hakkında bilgi alan Yünkül, dernek üyelerine gül takdim etti.
Anneler Günü
Şube Başkanı Gökhan Yünkül ayrıca Sağlık Sen İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Çekmez’in 90 yaşındaki annesi Emine Çekmez’i ziyaret etti. Yünkül, Çekmez’in anneler gününü kutlayarak sağlık ve afiyet dileklerinde bulunarak hediye takdim etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.