“Anneler ve Engelliler baş tacımız!”

Hamiyet Özenli başkanlığındaki Karacabey AK Parti İlçe Kadın Kolları yönetimi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası ve 13 Mayıs Anneler günü nedeniyle bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.
AK Kadınlar ilk olarak geçtiğimiz Cuma günü engelli kadınlar, engelli çocuğu olan anneler ve engelli kardeşleriyle Coşkun Parkada’da kahvaltıda buluştu. Anneler Günü ve Engelliler Haftası’nı kutlama amaçlı düzenlenen programa Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ve AK Parti İlçe Yerel Yönetimler Başkanı Sibel Bilgin de katıldı. Daha sonra Halk Eğitimi Merkezi’ndeki yönetici, öğretmen ve kursiyerlerin Anneler Günü’nü kutlayan AK Kadınlar, Şehit Polis Levent Fırtına Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki kermesi gezerek engelli kursiyerlerin Engelliler Haftası’nı kutladı. Geçtiğimiz Cumartesi günü de ilçedeki esnaf anneleri ziyaret eden AK Kadınlar, Cumartesi Pazarı’ndaki emekçi annelerle de bir araya gelerek karanfillerle ‘Anneler Günü’nü kutladı.
Anneler Günü ve Engelliler Haftası programları hakkında konuşan AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli, “Bu iki anlamlı günün aynı zamana denk gelmesi programımıza ayrıca güzellik kattı. Anneler Günü’nü özel çocuklar ve onlar kadar özel olan annelerini bir araya getirerek kutlamak istedik. Engelliler Haftası ve Anneler Günü vesilesiyle hem engelli kardeşlerimizle hem de anneleriyle birlikte bir araya gelmek için güzel bir organizasyon hazırladık. Etkinliklerimizde hem engelli kardeşlerimizin mutluluğunu görmüş oluyoruz hem de annelerini mutlu etmeye çalışıyoruz. Tek gayemiz onlarla birlikte olmak, mutlu bir gün geçirmek. Bizim inancımız cenneti annelerin ayakları altına sermiştir. Yine bir imtihan olarak düşündüğümüz engelli bir çocuğa sahip olan annelerimizin, cennetteki makam ve mevkileri çok yüce olacak diye düşünüyorum. Şüphesiz bu kardeşlerimizin hem eli hem ayağı, gözü, kulağı her şeyisiniz. Bu her insanın başaramayacağı bir özveri, her insanın katlanamayacağı bir sabır ve sebat işidir. Buna ancak anneler katlanabilir ve göğüsleyebilir. Dünyaya engelli bir çocuk getirmiş olan bir anne, bir ömür boyu engelli çocuğuyla birlikte yaşamak zorunda kalıyor. Allah gecinden versin, sizler bu dünyadan göçüp gittikten sonra da ‘Çocuklarım ne olacak?’ diye düşünmek zorunda kalacaksınız. Ama devletimiz yetimlere, öksüzlere, engellilere, dullara, yaşlılara çok büyük yardımlarda bulunuyor. Sizler için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız.
Ayrıca Engelliler Haftası sebebiyle de programımızda engelli kadın ve kardeşlerimizle bir araya gelmenin onurunu yaşadık. AK Parti Hükümetleri olarak, göreve geldiğimiz günden bu yana engelli vatandaşlarımızın sorunlarına samimiyetle eğildik; bu sorunlara çözüm üretmek, engelli kardeşlerimizin toplumla bütünleşmelerini, iş gücüne katılmalarını, huzur ve refahlarının artmasını sağlamak için özveriyle çalıştık. Bu çerçevede, anayasamızda yaptığımız değişiklikle, engelli kardeşlerimize pozitif ayrımcılık sağladık. Engelli vatandaşlarımız açısından reform niteliği taşıyan ‘Evde Bakım Ücreti’ni uygulamaya koyduk; çalışamayacak durumda olan ya da iş bulamayan engellilere bağlanan aylıkları ciddi oranlarda artırdık.
Özel eğitim ihtiyacı olan tüm engelli vatandaşlarımızın, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden ücretsiz yararlanmasını temin ettik. Kendi adına çalışan engellilere ve bakıma muhtaç engelli çocuğu olan annelere erken emeklilik imkânı tanıdık. Engelli vatandaşlarımızın kamuda ve özel sektörde istihdamını sağladık, bu yönde teşvikler uyguladık. Cumhuriyet tarihimizde bir ilk niteliği taşıyan Özürlü Memur Seçme Sınavı’nı gerçekleştirdik. Sosyal Devlet ilkesini çok daha aktif, çok daha etkin bir şekilde işletmek suretiyle, yerel yönetimlerimizden vergi indirimlerine kadar, engelli kardeşlerimize hemen her alanda kolaylıklar getirdik.
Hükümet olarak, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına öncelik vermeye, bu sorunların çözümüne ciddiyetle eğilmeye, engelli vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını, her türlü talebini karşılamaya devam edeceğiz. Tüm engelli vatandaşlarımıza huzurlu ve sağlıklı bir hayat sürmelerini temenni ediyoruz.” dedi.
Özenli ayrıca, “Başta şehit anaları olmak üzere ‘kalp meyveleri’ni yitirmiş, evlat hasreti ile yürekleri dağlanmış, hayatın bir yanını eksik hisseden hüzünlü annelerimizin, anne sevgisi ve şefkatinden ilhamını almış bir dünya temennisiyle her zaman kalbimizin baş köşesinde yer alan, güçlü duruşlarıyla fertlerin ve toplumların ayakta kalmasına büyük oranda destek olan tüm annelerimizin, Özel Çocuklarımızın Özel Annelerinin, anne adaylarımız ile birlikte, annelerinin şefkat ve sevgi hatıralarıyla bugünü buruk bir şekilde geçiren kardeşlerimin ve tüm kadınlarımızın Anneler Günü’nü kutluyor; bu anlamlı günün birliğe, beraberliğe, nice güzelliklere vesile olmasını diliyoruz.” konuştu.
Program sonunda Belediye Başkanı Ali Özkan ve AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli, anne ve çocuklarıyla sohbet ederek onlara karanfil takdim etti.
Kahvaltı programının ardından AK Kadınlar, Halk Eğitimi Merkezi’ndeki öğretmenlerin ve kursiyerlerin de Anneler Günü’nü karanfillerle kutladı. AK Kadınlar daha sonra Engelliler Haftası sebebiyle Şehit Polis Levent Fırtına Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki kermesi gezerek engelli kursiyerlerle bir araya geldi. AK Parti Kadın Kolları yöneticileri, Belediye Meclis Üyesi Hatice Kılıç ile birlikte geçtiğimiz Cumartesi günü de ilçedeki esnaf anneler ve Cumartesi Pazarı’ndaki emekçi anneleri ziyaret ederek ‘Anneler Günü’nü kutladı.
Tüm ziyaretlerde ilçe halkının yoğun ilgisinden memnuniyet duyduklarını ifade eden Başkan Özenli, “AK Parti Kadın Kolları olarak sadece seçim zamanlarında değil, 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızla her zaman bir arada ve iç içeyiz. Onları sadece özel günlerde değil sürekli ziyaret ederek, hal ve hatırlarını soruyoruz. Her zaman onların yanında olduğumuz için her özel günde de gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimizde karşılıklı duygularla büyük mutluluk yaşıyoruz. Milletin partisi olan AK Parti mensupları olarak, tüm vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Bu anlamda çalınmadık kapı, halini-hatırını sormadığımız insan, derdini dinlemediğimiz vatandaş kalmayacak şekilde yılmadan, yorulmadan, bıkıp usanmadan hep çalışıyoruz. Biz sadece seçim zamanlarında aktif olan bir parti değiliz. Her zaman halkımıza dokunan, gönül bağlarımızı arttıran bir parti olduk. Seçim zamanında da yine aynı inançla çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz.” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.