Sağlık Meslek Lisesi hayırlı olsun!

Karacabey Adalet ve Kalkınma Partisi Başkanı Mustafa Çelik, “Sağlık Meslek Lisesi”nin ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Bursa Milletvekili Önder Matlı'nın girişimleri sonucunda Milli Eğitim Bakanı'nın imzasına sunulan, “Karacabey Sağlık Lisesi”nin 2013-2014 eğitim öğretim yılında öğrenci kabulüne başlayacağını duyurdu.

Eğitim alanında Karacabey'de güzel gelişmelerin yaşandığını belirten AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Çelik, Ulviye Matlı Fen Lisesi'nden sonra Taşlık'ta hizmet verecek olan Sağlık Meslek Lisesi'nin de ilçeye kazandırılmasından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Karacabey için çalıştıklarını vurgulayan Çelik, ilçenin kalkınması adına ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Çelik son olarak da, Sağlık Meslek Lisesi'ni Karacabey'e kazandıran Milletvekili Önder Matlı'ya teşekkür etti.

SGK Binası iptaline "Belediye" eleştirisi

AKP İlçe Başkanı Mustafa Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumu için yeni bina yapılması yönünde Belediye Meclisi'nden çıkan kararın daha sonra iptal edilmesini eleştirdi.

Bu konunun "oldu-bitti"ye getirildiğini belirten Çelik, "Daha önce bizim girişimlerimiz sonucunda Karacabey Belediyesince arsa tahsisi yönünde karar alınmıştı. 2013 yılı Mayıs ayında yapılan Belediye Meclisinde ise bu tahsis kararı iptal edildi. Bu konuda adeta bir oldu bittiye getirilerek sessiz sedasız karar alındı.

Karacabey halkının en yüksek standartlarda hizmet alması için bizler gecemizi gündüzümüze katıyoruz. İstiyoruz ki, Karacabey Belediyesi de aynı gaye ile hareket etsin. Ancak SGK'ya arsa tahsisi kararının iptali yönündeki hiçbir gerekçe izah edilemez. Daha önce arsa tahsisi kararı verilmişken, şimdi ne oldu da bu karar iptal edildi?

Üzülerek ifade ediyoruz ki, SGK'nın bu arsadan vazgeçtiği yönünde Belediye Meclis üyelerine yanlış bir bilgilendirme yapıldığı ve bu nedenle Meclis üyelerinin belki de farkında olmadan bu tahsis kararının iptali yönünde karar aldığını tespit ettik.

Bu bina bizim girişimlerimiz ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından inşa edilecek ve Karacabey halkının hizmetine sunulacaktır. Şayet Karacabey Belediyesi de halkına hizmet etmeyi amaçlıyorsa iptal ettikleri arsa tahsis kararını geri almalı ve bu arsayı SGK'ya vermelidir.

Bir takım siyasi hesaplaşmalar uğruna Karacabey halkının yıllarca istifade edeceği bir hizmetten mahrum bırakılmasını AK Parti Teşkilatı olarak doğru bulmuyoruz. Karacabey halkı adına bu çağrımıza kulak verilmesini bekliyoruz. Şayet bu çağrımız dikkate alınmazsa bilinmesini isteriz ki, tüm engellemelere rağmen bugün değilse bile önümüzdeki dönemde  bu binayı yine de halkımızın hizmetine sunacağız.

Biz kısır çekişmeler için, birbirimizin kuyusunu kazmak değil, memleketimize hizmet için siyaset yapıyoruz. Herkesten de bu anlayışı bekliyoruz. Halkımızın bilgisine saygı ile sunarız" şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.