Sadık Yılmaz’lı öğrenciler performanslarıyla göz doldurdu

Turizm Haftası, Sadık Yılmaz Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi’nin düzenlediği etkinlikle kutlandı.
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde dün düzenlenen etkinliğe Kaymakam Dursun Balaban, Yerel Gündem 21 Başkanı ve Belediye Başkan Yrd. Meral Eren, Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, SÜTAŞ İnsan Kaynakları ve İç Hizmetler Müdürü İsmail Hakkı Taşer, CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş, daire amirleri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Sadık Yılmaz Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Gökmen Güler, “Turizm günümüzde çok önemli bir konuma geldi. Turizm sayesinde doğal ve kültürel güzelliklerin tanıtılmasının yanı sıra ülke ekonomisini de önemli bir katkı sağlanmaktadır. 21 yüzyılda turizm sektörü ülke tanıtımında da önemli görevler üstlenmektedir” şeklinde konuştu.
Turizm haftası etkinliği 10/A sınıfı öğrencisi Şule Balaban’ın okuduğu “Yurdum” şiiriyle devam etti. Sadık Yılmaz Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinin oynadığı büyük alkış aldı. 10/D sınıfı öğrencisi Elif Kaya’nın okuduğu “Türkiyem” şiirini okumasının ardından, Sadık Yılmaz Lisesi öğrencileri Ege yöresi halk oyunlarıyla gösteriye renk kattı.
İlçemizin ve ülkemizin belli başlı turizm merkezlerinin tanıtıldığı slayt gösterisinin ardından Kaymakam Balaban Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen kompozisyon ve fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini verdi.
Yarışmada kompozisyon dalında; birinci Emel Yılmaz (Karacabey Anadolu Lisesi), ikinci Eylem Bosor (Sadık Yılmaz Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi), üçüncü Buse Baştürk (Sadık Yılmaz Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi) oldu.
Fotoğraf dalında ise; birinci Hütanur Tunca (Sadık Yılmaz Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi), ikinci Gizem Düş (Sadık Yılmaz Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi) ve Bahar Erkin (Sadık Yılmaz Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi) üçüncü olarak ödüle layık görüldü.
Program sonunda Halk Eğitimi Merkezi’nin düzenlediği “Yöresel Yemek Yarışması”na geçildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.