Sadık Yılmaz MTAL gururlandırdı

Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleşen “50. TÜBİTAK Liseler Arası Araştırma Projeleri Bölge Finali”nde 110 tarih projesi içinden ilk 10’a girmeyi başaran Karacabey Sadık Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencileri Pelinsu Nayman ve Ceyhan Karakaş, Okul Müdürü Zafer Erdem ve Proje Danışman Öğretmenleri Kemal Gündoğdu ile birlikte Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin’i ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Okul Müdürü Zafer Erdem, Karacabey’i temsilen Sadık Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak tarih alanında “Taşların Hakanı–Karacabeyli Tarihçi ve Belgesel Yapımcısı Servet Somuncuoğlu’nun Hayatı ve Çalışmaları” adlı projeleri ile bölge finalinde yer aldıklarını, bir meslek lisesi olarak bu tür faaliyetlere önem vererek meslek liselerine yönelik olumsuz bakış açısını da kırdıklarını söyledi. Müdür Erdem, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün verdiği destekle birlikte yaptıkları çalışmalar neticesinde bölgede kendi okullarıyla ilgili birçok olumlu dönüş aldıklarını sözlerine ekledi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ise, derslerin kadar bu tür proje ve yarışmaların öğrencilerin kariyer ve gelişimleri için faydalı olduğunu, özellikle bir meslek lisesinde böyle güzel bir projenin çıkmasının meslek liselerindeki başarı düzeyini gösterdiğini, bunun da kendileri açısından önemli olduğunu belirtti. Dingin, “Bölge Finali’nde ilimizi temsil eden 13 proje arasına girmeyi başaran okulumuzu, idarecilerimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederek başarılarının devamını dilerim.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.