Şaban, AKP’ye hayırlı olsun!

(Aşağıda okuyacağınız bu yazı Meltem’de 09 Temmuz 2012 günü yayınlandı. Şaban dava açtı, yargı aleyhime ceza verdi. Temyiz ettim. Yargıtay, yerel mahkemenin kararını lehime bozdu.)

Şaban, AKP’ye hayırlı olsun!

Belediye Başkanı Ergün Koç’un kankası, yüksek ihtisaslı politika uzmanı(!) Şaban Önen AKP’ye geçecekmiş.Belediye Başkanı Ergün Koç’un kankası, yüksek ihtisaslı politika uzmanı(!) Şaban Önen AKP’ye geçecekmiş.

Doğruysa helal olsun. “At binenin kılıç kuşananın” demiş atalarımız.

İyi güzel de burada ister istemez şu sorular geliveriyor aklımıza.

Şaban daha önce AKP’de değil miydi? Belediyenin Meclis sayısındaki en kritik dönemde AKP’den istifa ederek ANAP’a geçmedi mi?

Sözde Anap’lı ancak, DYP ile işbirliği yaparak yıllarca Ergün Koç’u desteklemedi mi? Belediye’de Ergün Koç’la kafa kafaya verirken, yargıya yakalanmalarına neden olan yolsuzluklara birlikte imza atmadı mı?

Belediye’deki görevlerini kötüye kullandıkları için Karacabey Asliye Ceza Mahkemesi tarafından Ergün Koç’a 5 yıl 10 ay, Şaban Önen’e 3 yıl 9 ay hapis cezası verilmedi mi? Yargı önünde hesap verirken aynı kader paylaşılmadı mı? AKP, her türlü yolsuzlukları aklama partisi mi oldu?

Öyleyse AKP, Ergün Koç’u, kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na neden gönderdi?

Anlaşılan Önen içeriye, Koç dışarıya.

Demek ki, AKP huzur istemiyor. Ne diyelim, Koç’un kankası Şaban AKP’ye hayırlı olsun!

***

Ne Şaban değişir, ne de Şaban!

Yukarıda okuduğunuz “Şaban, AKP’ye hayırlı olsun!” başlıklı yazı 09 Temmuz 2012 tarihli Meltem’de yayınlanınca, Şaban soluğu adliyede aldı. Yerel mahkeme kime hizmet ettiyse o gün, bu yazı nedeniyle aleyhime karar verdi.

Oysa, “Şaban AKP’ye hayırlı olsun” başlıklı yazıda, “Belediye Başkanı Ergün Koç’un kankası. Yüksek ihtisaslı politika uzmanı(!) Şaban AKP’ye geçecekmiş. Belediye’de Ergün Koç’la kafa kafaya vererek yolsuzluklara birlikte imza atmadı mı? Belediyedeki görevlerini kötüye kullandıkları için Karacabey 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından; Ergün Koç 5 yıl 10 ay, Şaban Önen 3 yıl 9 ay hapis cezası ile cezalandırılmadı mı?” diyerek okuyucuların öğrenme hakkını kullandırmıştım.

Yorum bile yapmadım. Abartmadım, hakaret etmedim. Noktasını, virgülünü değiştirmeden mahkeme kararlarından aldığım gerçekleri yansıttım.

Gel gör ki, Karacabey 1. Asliye Ceza Mahkemesi hangi akla hizmet ettiyse, yanlış bir tutum sergileyerek olmayan suçu varmış gibi gösterdi. Savunma hakkımı bile kullandırmadan 4 bin 50 TL. para cezası kararı verdi.

Mahkeme çuvalladı ya, rüzgâra göre yelken açan sözde gazeteciler Yargıtay sonucunu beklemeden boncuk bulmuş çocuklar gibi sevindi. Uçuşa geçtiler. Yalan yazdığımı ve doğru haber yapmadığımı manşetlerden duyurdular. Sözde cezalandırıldığımı ballandıra, ballandıra anlattılar.

O gün susmayı yeğledim ve temyiz hakkımı kullanarak Yargıtay’a başvurdum. Yargıtay 18. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin yanlış kararını lehime bozdu.

Yargıtay’ın bozma kararına uymak durumunda kalan Karacabey 1. Asliye Ceza Mahkemesi dosyayı kapatırken bakın şimdi ne dedi:

“Haberde kullanılan ifadeler olgusal bir temele sahiptir. Değer yargısı niteliğindedir. Haberin yayınlanmasında kamu yararı bulunmaktadır. Haber okuyucunun ilgisini çekmek için çarpıcı bir dille kaleme alınmıştır. Gazeteci bir dereceye kadar abartma hakkına sahiptir. Haberin içeriği, söylendiği yer ve zamana göre şeref ve saygınlığı rencide edici değildir ve eleştiri niteliğindedir. Suç unsuru oluşmaması nedeniyle CMK’nın 223/2-a. Maddesi gereğince İbrahim Bursalı’nın beraatine karar verilmiştir.”

Gel de gülme..

09 Temmuz 2012’de söylediğim sözleri bir kez daha yineliyorum: Belediye Başkanı Ergün Koç’un Kankası. Yüksek ihtisaslı politika uzmanı(!) Şaban, AKP’ye geçecekmiş. Belediyede Ergün Koç’la kafa kafaya vererek yolsuzluklara birlikte imza atmadı mı? Belediyedeki görevini kötüye kullandığı için Karacabey 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından; Şaban Önen, 3 yıl 9 ay hapis cezası ile cezalandırılmadı mı?

N’olcak şimdi?

Biz söyleyelim ve noktayı koyalım: Yalanla talan harmanlanır, savrulur da, savrulur.

Anlayacağınız, ne Şaban değişir, ne de Şaban!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.