Saadet ve Hamidiyeliler içtenlik istiyor

Saadet ve Hamidiyeliler içtenlik istiyor
Karacabey Saadet ve Hamidiye Mahalleri Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Hasan Çalıbaşı, Belediye hizmetlerinde ayrım yapılmamasını isterken, her iki mahallenin eğitim ve öğretim seviyelerini yükseltmek amacıyla kitap dağıtımına başladıklarını duyurdu.
Dernek olarak eğitime büyük önem verdiklerini belirten Çalıbaşı, bu amaç doğrultusunda mahalle halkının bilgilendirilmesine yönelik Hz.Muhammed’i ve Atatürk’ü anlatan kitapları dağıtarak okuma sevgisini aşılamayı hedeflediklerini kaydetti.
Saadet ve Hamidiye Mahallesi’nde eğitimin dışında işsizliğin büyük bir sıkıntı haline geldiğini vurgulayan Hasan Çalıbaşı, “Gençlerimizi mesleki kurslardan yararlandırmak istiyoruz. Bu konuyla ilgili Kaymakamlık ve Halk Eğitimi Merkezi çalışmalarını sürdürüyor. Ancak, 7 bine yakın nüfusu olan mahallelerimizde 700 gencimizin işi ve sosyal güvencesi yok. Sokaklarımız çamur deryasına döndü. Alt yapı sıkıntılarımız yıllardır sürüyor. Şirinevler projesi henüz çözülemedi. En önemli sorunlarımızdan biri de halkımızın su borçlarını ödeyemez duruma gelmesidir. Belediye tüm bunları görmezden gelerek, yazıyor da, yazıyor. Karacabey’deki diğer sorunlarımızı da düşündüğümüzde hizmet gelemediğini anlamış oluyoruz. Bizler bundan böyle sivil toplum örgütü anlayışıyla mahalle sakinlerimizin sesi, kulağı ve savunucu olacağız. Hakkımızda bir takım çatlak sesler duyuyoruz. Şunu açıkça ifade etmek isterim ki, biz belediye encümenine adam koymuşsak, o teşkilata tabiyiz düşüncesi anlaşılmasın. Bizde particilik yoktur ve olamaz. Parti ayrımı yapmıyoruz. Biz oyunu oyun gibi oynuyoruz. A parti, C Parti farketmez. Oyumuzu sağa da veririz, sola da atarız. Golümüzü de şimşek gibi çakarız. Hizmetlerin ortaklaşa ve ayrımcılık yapılmadan verilmesini istiyoruz. Bize insan sevgisiyle yaklaşılsın. Çünkü tüm güzellikler sevgiyle başlar” diyerek sözlerini tamamladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.