Rüyalarımız gerçek oluyor!

*Proje ihalesi eski Bursa Milletvekili Önder Matlı’nın girişimleriyle gerçekleşen Gölecik Barajı’ndaki çalışmalar yoğunlaştı.
*Baraj projesini 2016’daki yatırım programına aldıran Önder Matlı ile birlikte Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Zekeriya Birkan, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, DSİ 1. Bölge Müdürü Nazmi Koçak, Gölecik’teki alt yapı çalışmalarında dün inceleme yaptı.

Karacabeylilerin kırk yıllık içme ve sulama projesi olan Gölecik Barajı’ndaki somut gelişmeler sevindiriyor. Proje ihalesi eski Bursa Milletvekili Önder Matlı’nın girişimleriyle gerçekleşen Gölecik Barajı’nda yüklenici firma Özkar A.Ş. tarafından 1,5 ay önce başlatılan alt yapı çalışmaları beğeniyle karşılandı.
Dün eski Bursa Milletvekili Önder Matlı, Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Zekeriya Birkan, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, DSİ 1. Bölge Müdürü Nazmi Koçak ve şube müdürleri Gölecik’te inceleme yaptı.
Önder Matlı’nın 2016’daki yatırım programına aldırdığı Gölecik Barajı’nın 2020 yılına kadar bitirilmesi bekleniyor.
Karacabeylilerin 40 yıllık rüyasının en geç 2 yıl sonra gerçek olacağını müjdeleyen Önder Matlı, “Halkımız bundan sonra içilemez raporlu su içmekten kurtulmuş olacak” dedi.
Üstlenici firma avantajı
Gölecik’te 1,5 ay önce yapımına başlanan içme ve sulama barajını çok güçlü bir firmanın aldığını belirten Belediye Başkanı Ali Özkan, inşaatın belirtilen tarihten önce teslim alınabileceğini söyledi. Başkan Özkan, “Karacabeyliler yıllardır hayallerini süsleyen içme ve sulama suyuna kavuşuyor. Çeşmelerimizden en az 70 yıl süre ile sağlıklı içme suyu akacak. İlçemizin yarınlarına büyük değer katacak bu proje, tüm halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Erol, “Cumhuriyet tarihimizin en büyük projesi”
AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, Gölecik Barajı’nın Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olduğuna dikkat çekerek, çalışmaların yoğun bir şekilde kusursuzca sürdüğünü söyledi. Erol, “Gölecik Barajı, Türkiye’nin tarım ambarı olarak bilinen ovamızdaki arazilerin tamamını sulayacak. Çiftçimizin ürünlerindeki verim 2-3 kat artacak. Aynı zamanda halkımız bundan sonra mikropsuz su içecek. İlçemize önümüzdeki 70 yıl süresince kaliteli ve kaynak içme suyu sağlayacak olan dev projenin gerçekleşmesinde başta Önder Matlı olmak üzere, emeği geçen bakanlarımıza, eski ve yeni milletvekillerimize, Belediye Başkanımız Ali Özkan’a, DSİ 1. Bölge Müdürümüz Nazmi Koçak’a ne kadar teşekkür etsek azdır” şeklinde konuştu.
Gölecik ile birlikte Yeşildere Barajı da geliyor
Eski Bursa Milletvekili Önder Matlı, Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Zekeriya Birkan, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, DSİ 1. Bölge Müdürü Nazmi Koçak ve şube müdürleri Gölecik Barajı’ndan sonra soluğu Yeşildere’de aldı.
AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, Karacabey’in çok şanslı bir ilçe olduğunu söyledi. Birkan, “Bursa ilçeleri içinde aynı anda iki baraj yapımı devam eden tek yer Karacabey’dir. Gölecik Barajıyla Karacabey çiftçisinin yüzü gülecek. Çeşmelerimizden akan içme suyu ise 70-80 yıl boyunca zemzem gibi olacak. Aynı anda yapımı süren Yeşildere’deki sulama barajı ise Karacabey’in taçlanmasına neden olacak” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.