Roman vatandaşlar evlerine kavuştu

Esentepe Mahallesi'nde (Anadolu Lisesi arkası) inşa edilen 132 dairelik TOKİ Roman Konutları'nın kura çekimleri Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.
Kura çekim törenine AKP Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Vali Yardımcısı Sebahattin Yücel, Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürü Sunay Özkul, Kaymakam Vekili Kazım Karabulut, Belediye Başkanı Ergün Koç, AKP İlçe Başkanı Mustafa Çelik ve yönetim kurulu üyeleri, AKP Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli ve yönetim kurulu üyeleri ile konut başvurusunda bulunan Roman vatandaşlar katıldı.
Kura öncesi konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürü Sunay Özkul, ev kurmanın hayırlı işlerden biri olduğunu belirterek, “Bugün burada hayırlı bir iş için toplandık. 23 Ocak 2012 tarihinde TOKİ ile imzalanan protokol gereği Karacabey'de 132 adet ev yapıldı. Bundan şahsım olarak gurur duyuyorum. Gün geçtikçe bu sayı artacak ve yurdumuzda herkes ev sahibi olacak” dedi.
AKP Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, hükümet olarak dar gelirli ve ihtiyaçlı vatandaşlara destek olmaya devam ettiklerini söyledi. Öztürk, “Dünyada mekan, ahirette iman der büyüklerimiz. İşte biz AK Parti iktidarı olarak, vatandaşlarımızı dünyada mekan sahibi yaptık. Avrupa ülkelerinde ciddi krizler ve her konuda gerilemeler varken, AK Parti iktidarı yoluna devam ediyor. Şu an Türkiye'de TOKİ'nin yaptığı ev sayısı 550 bini geçti. Her yer şantiye oldu. Bursa'da da bu sayı 17 bin 500'ü geçti. Eğer biz bunu yapmasaydık sizler ev sahibi olamayacaktınız” şeklinde konuştu.
İnsanların her zaman başını sokacak ev arayışı içinde olduğunu ifade eden Bursa Vali Yardımcısı Sebahattin Yücel ise, “TOKİ sayesinde bu insanlarımız ev sahibi oluyor. İnşallah evlerinizde mutlu ve huzurlu günler geçirirsiniz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından ilk özürlü vatandaşların evleri belirlendi. Ardından 132 adet 2+1 dairenin kura çekimi yapılarak hak sahipleri belirlendi. Dairelerin tamamlandığı ve en kısa sürede hak sahiplerinin evlerine taşınmaya başlayacağı bildirildi.
Belediye'nin ismi neden geçmedi?
Dünkü kura çekim töreninde Roman vatandaşların ev sahibi olmalarına öncülük eden Karacabey Belediyesi'nin isminin geçmemesi, Başkan Ergün Koç'a söz verilememesi ve kura çekimine çağrılmaması dikkatlerden kaçmadı.
    Ev sahibi olan bazı Roman vatandaşlar, bu konuda Belediye'nin hakkının yenmemesini istedi. İlk olarak Belediye Başkanı Ergün Koç'un bu projeye öncülük ettiğini dile getiren vatandaşlar, “Dün Başkan Koç'a haksızlık yapıldığını düşünüyoruz. Bizlerin ev sahibi olması için çok çaba harcayan Başkan Koç, dünkü kura çekiminde unutuldu. Böylesine hayırlı işe katkı sağladığını için onare edilmeliydi. Güzel programdaki bu görüntü hiç yakışık almadı” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.