‘Rengarenk Karacabey’e tam not!

Karacabey’de hafta sonu gerçekleştirilen ‘Rengârenk Karacabey’ adlı panayır vatandaşlardan tam not aldı.
Günümüze uyarlanan ‘Nostalji Panayırı’ coşkusunu Karacabeyliler 3 gün boyunca doyasıya yaşadı.
Karacabeylilerin yanı sıra, Marmara Bölgesi çiftçi ve hayvan üreticilerinin de yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerde; tarım makinaları, tarımsal tohum ve ilaçlar, son model traktörler, damızlık hayvanlar, teşhir ve satışı da gerçekleştirildi.
Yaklaşık 10 yıldan bu yana ara verilen eski panayırların tadı ve nostaljisinin doyasıya hissedildiği ve günümüze uyarlanmış halini daha da güzel bularak, çoluk çocuk demeden ilçeye 6 km uzaklıktaki Karasu Mahallesi’ne adeta akın eden Karacabeyliler, son baharın enfes havasını teneffüs etme fırsatını da kaçırmadı.
Karacabey’e bağlı Karasu Çayırındaki 300 dönümlük çayırda gerçekleştirilen etkinlikler, geçtiğimiz Cumartesi günü Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Erdal Özköroğlu, AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, CHP İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Erol ve protokol mensuplarının katılımı ile start alırken, protokol tarafından havaya salınan barışın simgesi olan binlerce güvercin de tüm insanlığın barış adına kardeşçe yaşamasını dile getiren anlamlı bir mesaj oldu.
Rengârenk Karacabey isimli etkinlikler arasında yer alan Issız adam Cemal Hünal önderliğindeki Geleneksel Türk Savaş Sanatı gösterileri adeta nefesleri keserken, panayır yerinde gerçekleştirilen; atlı okçuluk, cirit yarışları, güvercin pazarı ve yarışmaları, hayvan pazarı, eko-yerel ürünler pazarı, antika araba sergileri, trap atışları, çocuk ve yetişkinler için oyun alanları, survivor, langırt, trambolin gibi etkinlikler, Karacabeylilerden tam not aldı.
Panayırlar önümüzdeki yıl 26 Mayıs ve 26 Eylül tarihlerinde tekrar başlayacak
Rengârenk Karacabey adı ile geçtiğimiz Cuma günü başlanan ve 3 gün süren etkinlikle ilgili görüşlerini dile getiren ve yoğun katılımdan dolayı duyduğu memnuniyeti de ifade eden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, eskiden olduğu gibi ilkbahar ve sonbahar panayırlarının eski coşkusu ile önümüzdeki yıldan itibaren 26 Mayıs ve 26 Eylül tarihlerinde çok daha geniş formatlı olarak gerçekleştirileceği müjdesini verdi.
Önümüzdeki dönemde tam bir tarım kenti olan Karacabey’de, başta çiftçiler olmak üzere tüm vatandaşlar için oldukça önemli projeleri sırasıyla hayata geçirecekleri müjdesini de veren Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, topyekûn kalkınmış modern kent Karacabey hedeflerine kararlıkla ilerlendiğini de sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.