‘Rengarenk Karacabey’e tam not!

Son dönemde gerçekleştirdiği kültürel, sportif, sosyal ve turizm öncelikli faaliyetlerle öne çıkan Karacabey, geçtiğimiz hafta sonu adeta ‘Rengârenk’ olarak, Bursa ve Türkiye gündeminde kendine yer buldu.
İlçede yıllarca yapılan ve bölgede ismi gündemden düşmeyen ‘Karacabey Panayırı’, emek gösterilmeyince 7 yıl önce son bulmuştu.
Belediye Başkanı Ali Özkan ise göreve geldiğinde bu konuyu gerek sosyal medyada, gerekse de diğer iletişim mecralarında dile getirip, vatandaşın yoğun ilgisini fark edince düğmeye bastı ve ‘Rengârenk Karacabey’ ile ilçe sınırları dışına çıkan ulusal bir panayıra imza attı.
Karacabey Belediyesi tarafından, halktan gelen yoğun talep doğrultusunda 7 yıl aranın ardından geçtiğimiz yıl yeniden hayata geçirilen ve günümüze uyarlanan ‘Rengârenk Karacabey Panayırı’, hafta sonu ilçeye bağlı Karasu Merası’nda renkli gösterilerle gerçekleşti.
10 bin kişinin üzerinde katılım oldu
İlki geçen yıl gerçekleştirilen panayırın, ikincisi de geçtiğimiz hafta sonu hayat buldu. Hayvancılık sektöründen tarıma, giyimden köylü pazarına, oyuncaklardan çocuk ve gençlik parkurlarına kadar, 7’den 70’e pek çok platform, 19-21 Mayıs tarihleri arasında Karasu Merasında bölge halkıyla buluştu.
Panayır kapsamında, Karacabey’in yanı sıra; Bandırma, Mustafakemalpaşa, Bursa ve Balıkesir’den de yoğun ziyaretçi yer alırken, 3 gün boyunca Karacabey, 10 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladı.
Baha sevilen şarkılarını Karacabeyliler için seslendirdi
Etkinliklerde akşamları yapılan konserler, ziyaretçilere eğlence dolu anlar yaşattı. Etkinliğin ilk akşamı sahne alan Şarkıcı Baha, izleyenlere unutulmaz bir konser yaşattı.
Atlı cirit gösterisi bu yılda nefes kesti
Sadece eğlence değil; tarım ve hayvancılıktan hobilere kadar, yüzlerce çeşit stant kurulan panayırda, gerçekleştirilen gösteriler de adeta nefesleri kesti.
Bursa Atlı Cirit ve Okçuluk Kulübü’nün yapmış olduğu cirit gösterisinde, sporcuların mücadelesi görülmeye değerdi.
İlgi her yıl daha da artıyor
Panayıra gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkanı Ali Özkan, etkinliklerle ilgili yaptığı açıklamada; “Bizler unutulmaya yüz tutmuş olan ve ‘baharın simgesi’ haline gelen eski Karacabey Panayırının ilgisizliğinden ve bitirilişinden büyük üzüntü duymuştuk. Göreve geldikten sonra halkımıza gerek sosyal medya, gerekse de diğer iletim araçları vasıtasıyla bunu sorduk. Aldığımız olumlu tepkiler üzerine de hemen harekete geçtik ve bu yıl ikinci panayırımızı, günümüz anlayışına uygun bir şekilde modernize ederek hayata geçirdik. Ve görüyoruz ki her yıl daha da artan bir kalabalıkla etkinliğimiz büyüyor. Gerek göstericiler, gerekse ziyaretçiler, daha şimdiden farklı illerden gelmeye başladı. Önümüzdeki yıllarda bu etkinliklerimize, Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçilerin katılmasını bekliyoruz. Bu anlamda, etkinliklere katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Geleneksel ‘Uluabatlı Hasan Yağlı Güreşleri’ kıran kırana mücadelelere sahne oldu
‘Rengârenk Karacabey’ etkinlikleri kapsamında bu yıl üçüncüsü düzenlenen geleneksel Uluabatlı Hasan Yağlı Güreşleri de gerçekleştirildi.
Güreş müsabakalarında, 13 farklı kategoride 280 sporcu altın madalya için mücadele etti.
Kırkpınar Davul Zurna ekibinin şenlendirdiği müsabakaları, binlerce Karacabeyli adeta nefeslerini tutarak izledi.
Kıran kırana geçen mücadelelerin ardından birinciliği, 2009-2010 Kırkpınar Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil kazanırken, ikinciliği Ramazan Bircan ve üçüncülüğü ise Hüseyin İyican ve Fatih Bakır birlikte göğüsledi.
Ata Sporumuzu ilçede yaşattığımız için gururluyuz
Müsabakaların ardından gerçekleştirilen ödül töreninde, dereceye giren sporcular madalyalarını, Belediye Başkanı Ali Özkan’ın elinden teslim alırken, Başkan Özkan yaptığı konuşmada; “Bu değerli ata sporumuzu ilçede yaşattığımız için gururluyuz. Bunun yanı sıra, bu güzel müsabakaları Uluabatlı Hasan’ın adıyla yaşatmamız daha da gurur verici. Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden gelen sporcularımız, kıyasıya bir mücadele ile sahadaydı. Ben mücadele eden tüm sporcularımızı tebrik ediyorum ve izlemeye gelen binlerce ziyaretçimize de bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum” dedi.
Rengârenk Panayır’a model araç gösterileri damga vurdu
Panayırın en çok dikkat çeken etkinliklerinden biri ise RC Model Araçları için ayrılan bölüm oldu.
Türkiye RC Model Araç Tutkunları 2017 Yaz Buluşması bu yıl, Karacabey’de panayır alanında geniş bir katılımla gerçekleşirken, Türkiye’nin dört bir yanından gelen yüzlerce model araç tutkunu bir araya geldi.
Model uçaklardan, helikoptere, 4×4 arazi araçlarından, drift arabalarına kadar, pek çok alanda birbirleriyle yarışan hobi tutkunları, 7’den 70’e herkesin ilgisini çekti.
Offroad- Onroad- Crawler ve Uçak pistlerinde yapılan farklı gösterilerde, yüzlerce araç zaman zaman yürekleri ağızlara getirerek, izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.
Aksiyon Filmlerini Aratmadı
RC Tutkunları Türkiye grubu ile Karacabey Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikte, benzin ve elektrikle çalışan kumandalı model araçların, kıran kırana geçen yarışları aksiyonu bol görüntülere sahne oldu.
RC Model Araç Tutkunları buluşmasının en dikkat çeken bölümü ise model helikopter ve uçaklarla yapılan gösteriler oldu. Özellikle Süleyman Ergen’in gerçekleştirdiği model uçak gösterisi kamikaze pilotlarını aratmadı.
Gerçeğini aratmayan ve büyüklükleri 3 metreyi bulan uçakların gerçekleştirdiği akrobasi hareketleri büyük alkış topladı.
Etkinliğin bir diğer nefes kesen gösterisi ise Oğuz Okkalı’nın yaptığı ve yürekleri ağıza getiren helikopter gösterisi oldu.
Karacabey Belediyesi’ne Teşekkür Ediyoruz
250 kişilik bir gruba ev sahipliği yapan etkinlikte model araç tutkunları, aileleriyle birlikte çadır kampı kurarak, gönüllerince eğlendikleri bir buluşma ortaya koydular.
Grup üyeleri yaptıkları açıklamada, ”Bizleri daha önceden bu denli ciddiye alarak bir araya getiren bir belediye olmamıştı. Karacabey Belediyesi’ne bu anlamda çok teşekkür ederiz. Bizlere unutulmaz bir 3 gün yaşattılar. Gelecek yıllarda yine Karacabey’de buluşmak için sabırsızlanıyoruz” dediler.
Gençler Bu Tür Hobilerle Kendileri Çeşitlendiriyor
Öte yandan, RC Model Araç tutkunları ile etkinlikte bir araya gelen Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da kumanda ile bu deneyimi yaşadı. Bir pilotun Drone’a taktığı kamera ile Başkan Özkan, uçuş simülasyonunu da bizzat yaşadı.
Uçak ve arazi araçlarının yarışlarını ilgiyle izleyen Özkan, “Türkiye’de bu hobi tutkunları için öncü olacak bir faaliyete imza attık. Ve bundan sonra kendilerini her yıl ilçemizde ağırlamaktan mutluluk duyacağız. Gençlerin bu tarz hobilerle kendilerini çeşitlendirdiğinin ve diğer alışkanlıklardan uzak durmalarına vesile olduğu kanaatindeyiz. Bu tarz girişimleri sonuna kadar destekliyoruz. RC Model Araç Tutkunlarını ilçemizde böylesine geniş ve ulusal katılımlı bir etkinlikte ağırlamaktan dolayı mutluyuz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.