“Rant Projesi” suya düştü!

Belediye Başkanı Ergün Koç’un “Olağanüstü Toplantısı” ters tepti:
 
 
Karacabey Belediye Meclisi’nin dün yapılan “Olağanüstü Toplantısı” Başkan Ergün Koç’u şok etti. Koç, meclisten geçirmek için aylardır büyük uğraş verdiği “Yeni Sanayi İmarları” konusunda “ret” çıkacağını anlayınca oylama yaptırmadı. Böylece “Rant Projesi” oylama yapılmadığı için gündemden düştü.
            DP’li üyelerin katılmadığı toplantıda 3 madde görüşüldü. İlk olarak “Ek Bütçe” konusu karara bağlandı.
            Karacabey Belediye bütçesinin yüzde 120 fazla verdiğini ve 3 milyon ek bütçeye daha ihtiyaç duyulduğunu belirten Başkan Ergün Koç, “28 milyon olan bütçemize, 3 milyon daha istiyoruz. Hizmetlerimizin gerçekleşmesi için bu ek bütçeye ihtiyacımız var” dedi.

            Yapılan oylama sonunda AKP’li Fahrettin Nerse’nin ret vermesine karşın ek bütçe istemi oy çokluğuyla kabul edildi.
            Toplantının ikinci maddesinde yer alan park yasağı uygulamaları konusu yeniden görüşülmek üzere Trafik Komisyonu’na havale edildi. Park yasağı olarak belirlenen yerlerde sıkıntı yaşanmaması gerektiği üzerinde duruldu. Özellikle bu konuda Zabıta’nın oldukça zorlandığı ifade edilirken, söz konusu yerlere uygulanacak park yasaklarında zaman sınırının belirlenmesi, yasakların hemen uygulanıp uygulanmayacağı gibi konuların Trafik Komisyonu’nca yeniden değerlendirilmesi yönünde karar alındı.
Zabıta sayısına yanıt veremediler!
Park yasakları konusu görüşülürken AKP’li Meclis Üyesi Fahrettin Nerse, Başkan Ergün Koç’a “Belediyemizde kaç Zabıta var?” şeklinde soru yöneltti. Bu soru karşısında bir hayli zorlanan ve yanıt veremeyen Başkan Koç, Zabıta Müdürü Ayhan Aksoy’un yanıt vermesini istedi. Ancak Zabıta Müdürü’nün de yanıt verememesi üzerine Başkan Koç’un, “Eğer çok merak ediyorsanız, size yazılı bilgi veririz” şeklinde açıklama yapması çok ilginç bulundu.
            Toplantının en çok merak edilen “Yeni Sanayi İmarları” konusu tartışmaları da beraberinde getirdi.
            CHP Belediye Meclis Üyesi Bülent Fıçıcı’nın, “Niye Olağanüstü toplandık?” sorusuna yanıt veren Başkan Ergün Koç, ek bütçe ve imar konularında aceleci davranmak zorunda olduklarını söyledi.
Kanıtlansın istifa ederim!
Yangından mal kaçırma derdinde olmadıklarını kaydeden Koç, “Sofraya dahil olamayanlar telaş içindedir. Söz konusu imara açılacak bölgelerde benim arazim yok. Böyle bir şey kanıtlansın istifa ederim. 2004 yılından bu yana mal beyanımı verebilirim. Hatta 2004’te kaç kiloydum, şimdi kaç kiloyum onu bile söyleyebilirim. Bizim kıvrak işlerle işimiz olmaz. 38 yıl devletin akçeli işleriyle uğraştım. İlle de o bölgeler imara açılsın diye bir derdimiz yok.
            Bu konudaki tek ve en önemli derdimiz; Karacabey’in Büyükşehir’e bağlanması nedeniyle bu tür imar durumlarında insiyatif bizim elimizde olmayacak. Peşkeş söylentileri gerçeği yansıtmıyor. Kişilerle uğraşmıyoruz. Tek düşüncemiz Karacabey’in önünü açmaktır. Karacabey’in bu konuda büyük bir şansı var. Artık sanayi Bursa’dan Karacabey’e gelecek. Bu kaçınılmazdır. Uzun vadeli düşünmek zorundayız. Bu konunun geniş bir platformda Sivil Toplum Örgütleri’nin de katılacağı bir programda görüşülmesi ve ondan sonra karara bağlanması düşüncesindeyim” dedi.
            İmar Komisyonu’nun kararlarına saygı duyulmadığını kaydeden CHP Belediye Meclis Üyesi Bülent Fıçıcı, “Evet çıkmayacağını anladınız, şimdi geri adım atıyorsunuz. Madem bu konunun ayrı bir yerde görüşülmesini istiyordunuz, neden meclisi olağanüstü topladınız? Söz konusu yerlerde 284 dönüm arazi kimindir?” şeklinde sorguladı.
            Fıçıcı’nın sözlerine sinirlenen Başkan Koç ise, “Küçük hesaplar peşinde değilim. Sizin ne iş yaptığınızı çok iyi biliyorum” diye yanıt verdi.
Yalan söylüyorsunuz!
Gittikçe hararetlenen toplantıda söz alan AK Partili Belediye Meclis Üyesi Orhan Güzel, Başkan Koç’un yalan söylediğini belirtti. Sanayi imarına açılması düşünülen İzmir Yolu üzerindeki planda Koç’un çiftliği olduğuna değinen Güzel, “İmar planında bana ait yer yok dediniz ancak vardı. Siz kendi yerlerinizi imara açmaya çalışıyorsunuz. Harita Mühendisiniz planı bize gösterdi. Sürekli aynı parseller üzerindeki ısrarınızı anlamış değilim” şeklinde açıklamada bulunması ortamı gerdi.
İstediğim gibi konuşurum!
Güzel’e çok sinirlendiği gözlenen Koç’un yüksek sesle tepki vermesi üzerine, “Artık yeter. Sürekli bize bağırıp, çağıramazsınız. Ben Belediye Meclis üyesi isem, istediğim gibi konuşurum. Doğru bildiğimden asla şaşmam” diyerek Koç’un tepkisine tepkiyle karşılık verdi.
Plan nerede?
İmar Komisyonu’nda yer alan CHP Belediye Meclis Üyesi Gönül Avil, Olağanüstü Meclis Toplantısı’na getirilen imar planını görmek istediğini belirtmesi, gerginliği daha da arttırdı. Şok üstüne şok yaşayan Başkan Ergün Koç’a tepkisini dile getiren Avil, “İmar Komisyonu olarak 10 Ağustos’ta toplandık. İmar planını bizzat yerinde inceledik ve karar aldık. Ancak daha sonraki meclis toplantısında bir de baktık ki farklı bir plan sunulmuş. Bu değişiklikler de neyin nesi açıklansın? İmar planında bulunan 9 maddenin yedisini karara bağladık. Yazı İşleri Müdürlüğü’ne teslim ettik. Sanki biz komisyon olarak görevimizi yapmamış gibi bir durum ortaya çıkarıldı. Biz görevimizi yaptık. Bugün hazırlanan planı görmek istiyoruz” diye konuştu.
Gündem maddesi düştü!
Giderek artan gerilimin ardından söz alan AKP’li Belediye Meclis Üyesi Şenol Erol, konunun geniş çaplı görüşülüp değerlendirilmesinden yana olduklarını belirtti.
            Birbiri ardına gelen eleştiri ve istemler üzerine her zamanki gibi sinirlenerek yanıt veren Başkan Ergün Koç, yeni sanayi imarları konusunun Sivil Toplum Örgütleri’nin de katılacağı bir programda yeniden ele alınması isteğini meclise sundu. Ancak muhalefet üyeleri, konunun oylamaya sunulmasını istedi. “Ret” kararı çıkacağını anlayan Başkan Koç, konuyu oylamaya sunamayınca, geçirilmesini çok istediği 3. madde gündemden düştü. 
           

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.