‘Ramazan’ı iyi değerlendirin!

Karacabey Müftüsü Osman Şen, Ramazan ayında yapılan ibadet ve tövbelerin kabul olduğunu hatırlatarak, insanların günahlardan arınma olanağı bulabileceklerini söyledi.
            İlçe Müftüsü Osman Şen, “Hz. Peygamber (s.a.v.)’in ayların efendisi olarak tanımladığı, rahmet ve mağfireti sınırsız, her anıyla bereketli ve kutsal Ramazan ayı, bütün özellik ve güzellikleriyle kapımızı çalmak üzere. Bu kutlu aya 20 Ağustos’ta kılınan teravih namazı ile kavuşmuş olduk” dedi.
            Şen,”Ramazan’ı uzaklardan gelen önemli bir misafir gibi, ona olan sevgi ve muhab-betimizi göstermek üzere çok önceden hazırlıklar yaparak karşılıyoruz. Öyle bir misafir ki, maddi-manevi çok değerli hediyelerle geliyor evimize, sokağımıza, mahallemize, mabetlerimize, şehrimize, memleketimize. Bu sebeple onu ağırlayacak olmanın heyecanı sarıyor hepimizi. Orucuyla, iftarıyla, sahuruyla, teravihiyle, kadir gecesiyle bütün inananları ortak sevinç mekânlarında buluşturmaya geliyor Ramazan ayı, hac ibadeti dışında İslam’ın beş şartından dördünün bir arada yapıldığı, hayatımızı ibadetlerle süslediğimiz müstesna bir zaman dilimidir” şeklinde konuştu. 
            İlçe Müftüsü Osman Şen, sözlerini şöyle sürdürdü; “İnsanı nefsinin aşırı arzularından ve maddî ihtiraslardan kurtarıp yücelten oruç ibadeti, Ramazan gecelerinde cemaatimizin büyük bir coşku ile kıldığı teravih namazı, bu aya tahsis edilmiş ibadetlerdir. Müminlerin birbirleriyle yarışırcasına verdikleri zekât ve fitreler bu ayın sosyal yardımlaşma ve kaynaşma ikliminin en güzel meyveleridir. Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen “Kadir Gecesi” bu ay içindedir. Yüce kitabımız Kur’an, bu gecede yeryüzüne inmeye başlamıştır. Bu anlamda Ramazan, Kur’an ayıdır. Kur’an okumak ibadettir. Okuyup manasını anlamaya çalışmak ve onun gösterdiği nurlu yoldan yürümek hepimizin ortak hedefidir. Ramazan ayında Camilerimizde ve evlerde okunan, cemaatimizin büyük bir manevi zevk ve huşu içinde takip ettiği mukabeleler bu ortak hedefe ulaşma çabasının en güzel göstergesidir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.