“Ramazan;Aynı sofrada sevgimizi paylaştığımız bir güzel iklim”

Karacabey AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, Ramazan ayı münasebetiyle birlik ve beraberliğin vurgulandığı bir Ramazan mesajı yayımladı.

Ramazan ayının iyilik ve kardeşlik ayı olduğuna dikkat çeken Murat Erol, Ramazan ayına dair bazı hatırlatmalarda bulunarak, “Onbir ayın sultanı olarak adlandırılan mübarek Ramazan ayına girmiş bulunuyoruz. Dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan milyonlarca müslüman kardeşimiz ile birlikte aynı niyet ve duygularla ilk oruçlarımızı tuttuk. Teslimiyet ve barış dini olan İslam dininin şartlarından biri olan oruç yalnızca aç kalmak anlamına gelmiyor. Kardeşliğin, birlik ve beraberliğin pekiştirildiği, sofraların sevgi ile kurulduğu ve iyiliğin tüm yeryüzünü sardığı mübarek bir iklimdir Ramazan ayı. İyiliği temin etmek için geldiğimiz bu dünyayı hep birlikte güzelleştirmek için Ramazan önemli bir zaman ve mukaddes bir iklimdir.

Peygamberimiz Efendimiz’in  (s.a.v.) müjdesiyle Ramazan ayında Allah korkusu mü’minlerin kalbini sarar. Allah-u Zülcelâl, bu ayda rahmetini bollaştırır, hataları affeder, mü’minlerin iyiliklere, zikre, ibadete koşuşturmalarına nazar edip meleklerine bu iyilik, zikir ve ibadet şevkiyle övünür” dedi.

Ramazan ayının en önemli mesajının ‘Birlik ve beraberlik’ olduğuna işaret eden Murat Erol’un Ramazan mesajından öne çıkan başlıklar şöyle;

“Ramazan, her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğu bir zamanda geldi.”

Millet olarak kalplerimizde ve zihinlerimizde derin yaralar açan badireler atlattık. Birlik ve beraberliğimizi hedef alan alçak girişimlere maruz kaldık. Allah’ın yardımı ve bu aziz milletin güçlü duruşuyla birlik ve beraberliğimize kast eden bu girişimleri sonuçsuz bıraktık. Ramazan ayı tüm bu yaraları sarmak için uzun zamandır yolunu gözlediğimiz bir vakit. Acı, gözyaşı ve katliamlarla sarsılan müslüman coğrafylarına bir umut olarak teşrif etti Ramazan ayı. İhanet ve alçakça girişimler neticesinde yıpranan vücutlarımıza ve zihinlerimize bir rahmet yağmuru olarak geldi Ramazan.

“Evlerden evlere, gönüllerden gönüllere iyilik taşımak için seferber olacağız.”

Allah’ın ulvi bir amaç için bizlere nasip ettiği ve milletimizin bizlere uygun gördüğü bu koltuklar gönüllere dokunmak ve iyiliği yaşatmak için önemli bir fırsat. AK Parti kurulduğu günden bu yana gönüllere dokunma gayretini sürdüren bir siyasi partidir. Bu kutlu davanın bir üyesi olarak bizler ilçe halkımıza hizmet etmeyi en üstün amaç olarak gördük her zaman. Vaktimizin büyük bir kısmını bu aziz milletin sorunlarına çözüm bulmak ve gönüllere dokunmak için harcamaya gayret gösterdik. İyilik ve bereket ayı olan Ramazan ayının gelişiyle birlikte bu gayretimiz yeni bir boyut kazanmıştır. Milletinizin refahı ve iyiliği için elimizi taşın altına koyuduğumuz bu yolda tüm ilçe halkımızın evlerine ve gönüllerine iyilik taşımak için mücadele ediyoruz. Ramazan birlik ve beraberliğin filizlendiği ve boy verdiği bir iklim olarak bizler için bulunmaz bir fırsat.

‘’Bir ve diri olmanın adıdır Ramazan’’

Bizler hissetmek için, anlamak için, duymak için, elimizi taşın altına sokmak için, emr-i ilahi için, rıza-i bari için, sayısız bildik bilmedik hikmetleri için oruç tutuyoruz. Gönüller yaparak benliğimize anlam katmak için oruç tutuyoruz. Gönüller yıkmak için değil gönüller yapmak için geldiğimiz dünyada bir ve diri olanı arama çabasında olmalıyız. Gelin Ramazanın bizi birleştirecek ve beraberliğimizi pekiştirecek ruhuna ruhlarımızı teslim edelim. Hep birlikte birbirimize sevinç, güzellik taşıyalım. Yüce Allah bizlere gönüllerden gönüllere iyilik taşıyarak dolu dolu ramazan geçirmeyi nasip eylesin.

Siyasi görüşü ve tercihi her ne olursa olsun tüm vatandaşlarımız bizler için eşit değerdedir. Bizler tüm halkımızın iyiliği için çabalıyor ve ırk, renk ve siyasi görüş ayırt etmeksizin hizmet etmek için mücadele ediyoruz. Mensubu olduğum AK Parti bu ideali gerçekleştirmek için kurulan bir siyasi partidir. Bir olmak, beraber olmak ve diri olmak gayesini gerçekleştirmek için Ramazan ayı muazzam bir vakit.

“Birlik ve Beraberliğimizi Pekiştirmek için Aynı Sofrada Sevgimizi Paylaşıyoruz”

Vaktimizin önemli bir kısmını halkımızla bir araya gelmek için ve halkımızın dertlerini ve sorunlarını dinlemek için ayırmaya gayret gösteriyoruz. Her fırsatta ilçe halkımızla bir araya gelmeye ve davetlerine katılmaya özen gösteriyoruz. Ortak niyetimiz ve amacımız olan Karacabey’in gelişmesi hedefi için fikir alışverişinde bulunmak için ve projeler üretmek amacıyla halkımızın istek ve önerilerini dinleyebileceğimiz ortamlarda yer almaya çabalıyoruz. Ramazan ayı boyunca kurulan iftar sofralarında aynı sofrada sevgimizi ve ortak hedeflerimizi paylaşmak için vatandaşlarımızdan gelen tüm davetlere katılmaya çaba gösteriyoruz. Bu Ramazan ayında da aynı sofrayı paylaşarak birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek için yollarda olacağız. Karacabey AK Parti Teşkilatı olarak tüm vatandaşlarımıza ulaşmaya gayret göstereceğiz. Her zaman olduğu gibi kapımız tüm vatandaşlarımıza açıktır. Bizleri ziyaret edebilir ve isteklerini bizlere iletebilirler.

“Yoksul ve muhtaç kimseleri unutmamalıyız”

Ramazan ayı sosyal yardımlaşmanın ve dayanışmanın arttığı, saygı, sevgi, merhamet gibi duyguların insanlar arasında zirveye ulaştığı bir mübarek ve önemli bir aydır. Bu hikmetle Ramazan-ı Şerif’te insanımızı gözetmeliyiz. İhtiyaç sahiplerinin yanında yer almalıyız. Şehrimizde bulunan yoksul ve muhtaç kimseler ile mülteciler de dahil olmak üzere çevremizde olan ihtiyaç sahiplerinin yanında yer almalıyız. Yetimleri, öksüzleri ve kimsesizleri mutlaka bulup özellikle manen destekleyelim ve ihtiyaçlarını gidermeye çalışmalıyız.

 

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.