Ramazan pidesine zam yok!

 

Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Talip Andıç, 300 gram ramazan pidesinin fiyatının 1 TL olacağını söyledi.

Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezleri arasında olan pidelerin fiyatları belirlendi. Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Talip Andiç, bu sene ramazan pidelerinin 30 gram azalacağını söyledi. Pidenin geçen seneki 1 TL fiyatını koruması için gramajı düşüreceklerini ifade eden Andiç, un ve diğer mamullerin pahalı olması sebebiyle gramajda değişikliğe gittiklerini dile getirdi.

Şu anda 300 gram ekmeğin 1 TL'ye satılması konusunda fırıncılar olarak ortak karara vardıklarını dile getiren Yiğit, "Bursa'da fırıncılara fiyat baskısı yapmıyoruz. Ancak ekmek üreticileri çeşitli fiyatlara ekmek satıyor. Bu fiyatların bu şekilde devam edip etmeyeceği tüketiciye bağlı. Bu sene fiyatlarda değişiklik yapmayacağız. Vatandaşların sofrasından pide eksik olmasın diye zam yapmadık" şeklinde konuştu.

Pide sahtekarlarına dikkat

Bursa'da 400'ün üzerinde fırın olduğunu kaydeden Andiç, piyasada satılan ucuz pidelerin insan sağlığını tehdit ettiğini dile getirdi. Sokaklarda satılan 3 tanesi bir liralık pideler konusunda halkı uyaran Andiç, "Sokaklarda ucuz pide satarak insanların sağlığı ile oynuyorlar. Bu pidelerin satışına izin verilmemeli" ifadelerini kullandı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.