PTT’den muhtarlara “Tebligat” semineri

PTT Müdürü Turcan Dursun önderliğindeki seminere muhtarların ilgisi beklenenin altındaydı. Konunun çok önemli olduğunu vurgulayan Müdür Dursun, yenilenen Tebligat Kanunu’nun çok iyi algılanması gerektiğini söyledi.

            Tebligatın yasal bir işlemden dolayı ilgili kimseye haber verilmesini sağlamayı amaçladığını belirten Dursun, bu nedenle usulüne uygun yapılmayan işlemlerin geçerli olmayacağını söyledi.

Tebligatın ilgili kişiye gününde ve zamanında ulaştırılması gerektiğini dile getiren Dursun, bu konuda kanunun köy ve mahalle muhtarlarına önemli görevler yüklediğini kaydetti.

Tebligatın hukuki sonuçlar doğurması nedeniyle çok önemli olduğunu ifade eden PTT Müdürü Turcan Dursun, “Tebligat kanununda, kurumumuza verilen yetkiye istinaden posta kanalıyla tebligat işlemleri yürütülmektedir. Muhtarlar, kanunun uygulanmasında bizlere yardımcı oluyorsunuz. Tebligatların adrese ulaştırılmasında zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz. Bu nedenle, tebligat dağıtım hizmetlerinin herhangi bir aksaklığa meydan verilmeden yürütülmesi, adli, idari iş ve işlemlerde gecikmelere neden olunmaması çok önemlidir” dedi.

Muhtarların Tebligat konusunu çok iyi anlaması gerektiğini belirten Dursun, aksi halde kanuni yönden yaptırımlarla karşılaşabileceklerine dikkat çekti.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.