PTT’de sıkıntı yaşanmayacak!

Karacabey'de son günlerde ilçe gündeminde yer alan ve mektup dağıtımlarında PTT'nin yetersiz kaldığı yönündeki iddialara AK Parti'den açıklama geldi.
AKP İlçe Başkanlığı İletişimden Sorumlu İhtisas Kurulu Başkanı Yasin Kavaz, emekli olan dağıtıcı personelden kaynaklanan kısa süreli sorunun giderildiğini söyledi. Kavaz, PTT'den emekli olan deneyimli 3 dağıtıcının yerine, AKP İlçe Başkanlığı ve Bursa Milletvekili Önder Matlı'nın girişimleri sonucu kısa sürede 2 personelin atandığını dile getirdi.
Bu atamalar ile PTT'de yaşanan sorunların büyük ölçüde aşıldığını duyuran Kavaz, işhanları ve benzeri kurumlarda mektupların dağıtım ve teslimi konusunda “Alıcıların yükümlülükleri ve posta kutusu ya da İşhanı tebligat/teslim görevlisi bulundurma zorunluluğu”na da vurgu yaptı.
Yasin Kavaz açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “PTT Müdürlüğü bünyesine yeni katılan 2 dağıtıcının yanı sıra, girişimlerimiz sonucu norm kadrosuyla gelen dağıtıcı ve gişe memurları da hizmet vermeye başlamıştır. Bu personele ilave olarak 2013 yılı ortalarında 2 adet memur, 1 adet gişe sorumlusu ve 2 adet dağıtıcı kadro takviyesiyle kurumun daha da güçlendirilmesi sağlanacaktır.
Yeni dağıtıcı personelin adres ve çevreyi tanımaları, işi kavramaları sırasında doğal olarak bir takım aksaklılar ortaya çıkmış ve yerel basınımızın da gündeminde yer almıştır.
Özelikle hiç postası gelmeyen, zamanında ulaşmayan ya da postanede bekletildiğini düşünen vatandaşlarımızın İlçe Postane Müdürlüğü'ne başvurmaları ve sorunun PTT'den mi yoksa evrakı gönderen işletmeden mi kaynaklandığının belirlenmesi daha yararlı olacaktır.
İşhanları'nda yapılan dağıtım esnasında yaşanan sorunların çözümü konusunda ise buradaki posta alıcısı vatandaşlarımızın da PTT dağıtım görevlilerine yardımcı olması, adres ulaşım bilgilerini güncel tutması temel esas olacaktır.
PTT tarafından 03.12.2012 tarihinde İşhanları ve benzeri kurumlara gönderilen yazıda, “Adi Gönderilerin” dağıtım ve teslimi konusunda alıcıların yükümlülükleri, adres değişikliklerinin güncellenmesi ve posta kutusu ya da İşhanı tebligat/teslim görevlisi bulundurma zorunluluğu konusunda bilgilendirme yapılmıştır.
Vatandaşlarca PTT'ye iletilen her türlü sorunun aşılmasında,  tüm personel ve Müdürümüz Sayın Turcan Dursun büyük ilgi göstermektedir.
AK Parti olarak, ilçemizde yaşanan ya da yaşanabilecek her türlü sorun vatandaşlarımız adına yakinen takip edilmekte, basında yer alan ya da vatandaşlarımız tarafından partimize iletilen tüm konuların üzerinde de hassasiyetle durulmaktadır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.