Projeler masaya yatırıldı!

AKP İl Yönetimi, milletvekillerinin de katılımıyla toplandı:
AK Parti Bursa İl Yürütme Kurulu, çeşitli projeleri görüşmek üzere önceki gün bir araya geldi. İl Başkanı Sedat Yalçın başkanlığında toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Milletvekilleri Canan Candemir Çelik, İsmet Su, Hakan Çavuşoğlu, Bedrettin Yıldırım ve Önder Matlı da katıldı.
Bursa’nın ulaşım projeleri ile Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarına, hükümetten daha fazla kaynak aktarılması görüşünün de gündeme geldiği toplantının çıkışında bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, önümüzdeki günlerde çeşitli projelerle ilgili Ulaştırma Bakanlığı’nın kapısını çalacaklarını söyledi.
Daha önce Ulaştırma Bakanlığı’yla yapılan görüşmelerin ardından, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyol Projesi’nin güzergâhının Uluabat’ın güneyinden mevcut yolun geçtiği kuzeyine alındığını hatırlatan Başkan Yalçın, şunları kaydetti: “Ancak bu konuyla ilgili şimdi otoyolun Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde bir trafik yoğunluğuna neden olacağı tartışılıyor. Bu nedenle otoyolun daha da güneyden geçirilmesi yönünde yeni bir öneri var. Ayrıca, otoyolun Orhangazi güzergâhıyla ilgili çeşitli şikayetler var.
Bu konudaki talepleri de dikkate almamız gerekiyor. Otoyol projesindeki Gemlik bağlantı yolu kavşağının da Engürücük’ten Serbest Bölge girişine alınması önerisi var. Bu da önemli bir öneri. Bu önerilerin yanı sıra büyükşehir belediyemiz ‘Hızlı Tren’in Bursa’daki istasyonunun Balat Ormanı’nın bitimine değil yolcu sirkülasyonunun dikkate alınarak Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne daha yakın bir noktaya, Dereçavuş’a yapılmasını istiyor. Bu taleplerin ve önerilerin hepsi Bursa’nın geleceği açısından oldukça önemli. Biz de bu konuları Ulaştırma Bakanlığı’na taşıyacağız.”
Büyükşehir’e daha fazla kaynak
Toplantının bir başka önemli gündem maddesinin de Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları olduğuna değinen Başkan Yalçın, şöyle devam etti: “Büyükşehir Belediyemiz, Bursa açısından oldukça önemli yatırımları bir bir hayata geçiriyor. Özellikle raylı sistem projelerinde alınan mesafe her türlü övgüye layıktır. Ancak gelinen noktada Büyükşehir Belediyemize daha fazla kaynak aktarılması gerekiyor. Bu nedenle hükümetin bütçesinden daha fazla pay alması yine çeşitli fonlardan yararlanabilmesi için el birliği ile çeşitli girişimlerde bulunacağız. Bu çalışmamızdan sonuç alacağımıza eminim. Çünkü Bursa, her şeyin en iyisine layık.”
Sonraki toplantı Ankara’da
Toplantıda, AK Parti Bursa teşkilatlarındaki kongre süreci hakkında da bir bilgilendirme yapıldığını anlatan Başkan Sedat Yalçın, “Ayrıca, TOKİ yatırımlarıyla ilgili sıkıntılar, sağlık yatırımları ve Bursa Teknik Üniversite Kampüsü’nde gelinen son nokta da değerlendirildi. Toplantıya, Ankara’da olan milletvekillerimiz katılamadı. Milletvekillerimizle yapacağımız bir sonraki toplantıyı Ankara’da gerçekleştireceğiz. Bu arada, daha önce duyurusunu yaptığımız nöbetçi milletvekili uygulamasına da Ekim ayı itibariyle geçiyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.