Nafile çırpınışlar kurtarmaz!

İmar Komisyonu Başkanından, Belediye Başkanına yanıt geldi
Karacabey Belediye Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Orhan Güzel, Belediye Başkanı Ergün Koç’un borazanı olduğunu ileri sürdüğü bir gazeteye verdiği demecinde gerçeklerin her zamanki gibi çarpıtıldığını açıkladı.
            Kafa karıştırma yöntemleriyle gerçeklerin hiçbir zaman gizlenemeyeceğine dikkat çeken Orhan Güzel, üstüne bez örtmekle hakikatin değiştirilemeyeceğini söyledi.
            “Göz kapamayla gece olmaz. Gözünü kapatan yalnızca kendine gece yapar” diye konuşan Güzel, Koç’un kendisine yönelik üstü kapalı göndermeleri değerlendirirken, “Biz AK Parti’nin, hiçbir zaman dürüstlükten ve adaletten ayrılmayan neferleriyiz. Halkın oylarıyla seçildiğimiz yerlerde, saçı bitmedik yetim haklarını korumakla görevliyiz. Ahbap çavuş ilişkilerinden anlamayız. Birilerine şirin görünme adına hiçbir zaman etik olmayan çalışma içine girmeyiz. Hele hele hinlik, cinlik, cambazlık, şeytanlık nedir bilmeyiz. Bunları bize söylemeye çalışanlar öncelikle aynaya bakmalıdır. Belediye’yi zarara uğratmaktan ve görevi kötüye kullanmaktan yargılanan biz miyiz?
            Paranın cambazı olduğunu söyleyen Ergün Koç’un ayda 2,5 trilyon net geliri olan Belediye’yi gırtlağa kadar borç batağına sokması ve esnafın küçücük alacaklarını dahi ödeyemez duruma düşürmesi neyin cambazı olduğunu göstermeye yeterlidir.
            Belediyemiz alacaklı esnaflar tarafından icraya verilmiş durumdadır. Bu Karacabey adına utanç vericidir. Büyükşehir Belediyesi asfalt yardımı yapmasa delik deşik durumdaki sokaklar bile tamir yapılmayacak.
            Roman Mahallesine söz verdiği halde basit bir düğün salonu yapamayan Belediye Başkanı 18 trilyonluk yatırımı hangi parayla nasıl yapacak?
            Başkanımızın şahsıma yönelik bilinçli saldırılarını halkın takdirine bırakıyorum. Ancak teşkilatımızın ve Belediye Meclis üyelerimizin huzurunda defalarca sorduğum sorulara tiyatroculuğu bırakarak net bir şekilde yanıt vermesini bekliyorum:
            -Ayda 50 bin lira gelir getirebilecek durumdaki Hükümet Konağı arkasında yapılan Katlı Otopark ve Dükkanları, Erol Onur kompleksi yüzünden 3 trilyon harcayıp yıkmak Belediyeye ve Karacabey’e ne kazandırır?
            -Atatürk Kültür Parkı, Belediyenin ilgisizliği nedeniyle yalnızlığa terk edildi ve balicilerin buluştuğu bir yer oldu. Burada sinek avcılığı yapılırken, eski Panayır Yerine 5 trilyon harcanıp, “Park yapacağım” denmesi ne kadar doğru? Belediye Binasına 1 trilyon harcanarak makyaj yapılmak istenmesi neyin nesi?
            -Karayolları izin vermediği halde, Karacabey girişindeki ana yola ışıklandırma yapılarak 700 bin lira harcamak, paranın adeta sokağa atılması demek değil midir? Daha önce aynı yol üzerinde “Otomatik sulama yapacağım” diyerek hesapsızca harcanan yüzbinler karayollarının müdahalesiyle heba edilmedi mi?
            -İş Bankası ile Katlı Ototpark altındaki dükkanlar boşaltılarak Belediyeyi yıllardır yüzbinlerce lira zarara uğratan zihniyet kime aittir?
            -Kademe Amiri neden değiştirildi? Belediye araçlarının tamiri için harcanan yıllık 700 bin lira çok fazla değil mi? Araçların toplam değeri o kadar yapıyor mu?
            -Vasıfsız işçi alımında, taşeron firmaya 1 trilyona yaklaşan müteahhit karı ödenmesi fazla değil mi? Asgari ücretli kayıtsız bir işçinin aylık maliyeti nasıl oluyor da, 2,500 TL oluyor? Hesaplama hatası olmasın?
            -150 bin nüfuslu İnegöl Belediyesi, “Sinek İlaçlama” için yılda 20 bin TL harcama yaparken, 53 bin nüfuslu Karacabey’de bu rakam nasıl oluyor da 700 bini buluyor? Burada terslik yok mu?
            -Belediye’nin Yeniköy’deki Sosyal Tesisleri’nde kalan özel konuklardan yıllarca para alınmadığı ve makam araçlarıyla servis yapıldığı doğru mudur?
            -Belediye’nin 8. katına neden “Kozmik Oda” deniyor?
            -Karacabey Belediyesi son iki yılda 50 adet S plakasından 2 trilyona yaklaşan gelir elde etti. Ancak daha önceki dönemde 280 adet satılan S plakalarından ne kadar gelir elde edildi? Bunu açıklayabilir misiniz?
            -Birinci sınıf tarım arazisi olan ve içinde Belediye Başkanımızın özel çiftliği de bulunan İzmir Yolu üzerindeki yerler, meclis üyelerince engellenmeyip “Sanayi İmarına” alınsaydı 7 trilyonluk bir rant olmayacak mıydı?
            Bunlara benzer örnekler çoğaltılabilir. Belediyenin iyi yönetilmediği ortadadır.
            “Benim görev yaptığım yerlerin koridorlarına bile giremezsiniz” diye atarken mangalda kül bırakmayan Belediye Başkanımız, 8 yıl içinde ilçemize borçlanmadan bir tek tesis yapabildi mi?
            Tahıl İşhanını yıktı, 40’ın üzerinde esnafı mağdur ettiği gibi buradaki camiyi de yerine yenisini yapacağına söz verdiği halde yok etti.
            AK Parti iktidarının Belediyelere para yağdırdığı bir dönemde Belediye Başkanımızın başına buyruk izlediği ilginç politikalar nedeniyle Karacabey hak ettiği yere gelememiştir. Bunun da tek sorumlusu Ergün Koç ve özel ekibidir” şeklinde konuştu.
            Güzel, Koç’un Belediyedeki bazı müdürlerin defalarca değiştirilmesi gerektiğini söylemesini ve buna hiçbir şekilde cevap verilmemesini de anlamsız bulduğunu dile getirdi.     

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.