Projeler konuşulsun!

Projeler konuşulsun!
*Karacabey’i ilgilendiren projelerini saklama gereği duymadığına dikkat çeken DSP Belediye Başkan Adayı Murat Coşan, “Her parti kadar iddialıyız. Projelerimizi saklama gereği duymuyoruz. Seçildiğimiz takdirde kapı kapı dolaşarak, halkımızla birlikte Karacabey’i yöneteceğiz” dedi.
*Murat Coşan ile yerel seçimler üzerine konuştuk. Genel Yönetmenimiz Nevzat Çakır, adaylığından, seçimlere nasıl hazırlandıklarına, projelerinden, Karacabey’deki son duruma değin her şeyi sordu. İddialı açıklamalarıyla dikkat çeken Murat Coşan ise dobra dobra yanıtladı:
N.Ç. -Sayın Murat Coşan, geçen seçimlerde olduğu gibi önümüzdeki seçimlerde yine DSP’den aday oldunuz. Yeniden aday olmanızdaki etkenler nelerdir?
M.C. -Aradan geçen 5 yılda Belediye ve Karacabey ile ilgili konulara daha duyarlı oldum. Sorunlara farklı bir anlayışla bakıyorum. Geçen seçimlerde dile getirdiğimiz projelerin diğer partilerce kabul görmesi ve dile getirilmesi hatta bir kısmının hayata geçirilmiş olması bana tekrar aday olma cesareti verdi. Aday olmamdaki bir başka sebep ise, sizinde bildiğiniz gibi Karacabey bir tarım şehridir. Bende bu tarım şehrinde çiftçilik yaptığım için Karacabey’in ve Karacabeylilerin sorunlarını bizzat yaşıyorum. Çözüm yollarını da biliyorum. Karacabey’in sorunlarını çözmede kendime güveniyorum. Belediye başkanlığına adayım, çünkü Karacabey’de yapılan her şey beni etkiliyor. Gidecek başka yerim yok. Ben hep buradayım, burada olacağım. Aslında böyle bir sorumluluk ateşten gömlektir. Ancak, uzun vadede amacım memlekete tarım bakanı olmak. Yaşım genç olduğu için bu bana uzak bir hayal gibi gelmiyor. Karacabey Belediyesi’ndeki deneyimimi ve yapacağım faydalı çalışmaları Türkiye çiftçisine yaymayı düşünüyorum. Yapılacak çok şey var, bir an önce bir yerlerden başlamak lazım.Ülke tarımıyla ilgili de projelerim var ve yakın da bunları da dile getireceğim.
N.Ç. -Kendinizden biraz bahseder misiniz?
M.C. -1971 yılında doğdum. Karacabeyliyim. İlkokulu, Cumhuriyet’te bitirdim. Daha sonra babamın memuriyeti nedeniyle Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde orta okul ve liseyi bitirdim.1994 senesinde Tekirdağ Ziraat Fakültesi’nden mezun oldum. 1996 yılından bu yana ilçemizde zirai ilaç bayiliği yapmaktayım. Evli ve iki kız babasıyım.
N.Ç. -Seçim atmosferini nasıl değerlendiriyorsunuz?
M.C. -Karacabey seçim havasına sanki biraz erken girdi gibi. Çok iddialı ve iyi adaylar var.
N.Ç. -Sizce Karacabey halkı bu seçime nasıl bakıyor?
M.C. -Karacabey halkının değil tüm Türkiye halkının şu anki önceliği elbette seçim değil geçimdir. Ekonomik kriz ve ne yazık ki duyarsız, tedbirsiz hükümetimiz nedeniyle hepimizin ruh sağlığı bozulmuş, memlekette mutlu insan kalmamıştır. İcra veya hapis korkusu duyan insanlar için seçim ne ifada edebilir ki? Karacabey Cezaevinde yer yokluğundan mahkumların yerde yatmak zorunda kaldıkları bir kısmınınsa yine yer yokluğundan Bursa’ya gönderildiğini duyuyoruz. Vergi borcu yüzünden taksitlendirme talep eden vatandaş sayısı 2 bin 500’ün üzerinde. Tüm ikili ilişkilerimiz tamiri zor, ağır hasarlar aldı. İnsanı insan yapan, bizi biz yapan değerlerimizi yitirmeye başladık. Çifti 2008’in borcunu ödeyemiyor. 2009’da ne yapacağı hakkında en ufak bir fikri yok. Maddi manevi bitmiş durumda. Şimdi ben size sorayım, bu kadar maddi bitmişlik içinde Karacabeyliler seçime sizce nasıl baksın? Belki de mevcut hükümete bir mesaj olarak düşünmeli!
N.Ç. -Seçim çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz?
M.C. -Farklı bir anlayışımız var, Sırf haber olsun, reklam olsun diye gezmek bize abes geliyor. Asıl seçimi kazanınca Karacabey’i dört bir yandan gezeceğiz. Enerjimizi şimdiden bitirip, yarın kendimizi belediye binasına hapis etmeyeceğiz. Biz Karacabey’in her sokağını her mahallesini bilen kimseleriz. Dolayısı ile tüm sorunların zaten farkındayız. Çözümlerine de vakıfız. Sokak sokak dolaşıp insanlara yapamayacağımız vaatlerde bulunup onların üstünden ucuz reklam yapmayacağız. İnsanlara minik rüşvetler değil balık tutmasını öğreteceğiz.
N.Ç. -Son 5 yılda Karacabey hak ettiği yere geldi mi?
M.C. -Karacabey’i seviyorum. Onun için asla benim gözüm de hak ettiği yere gelemez. Hep daha iyisine layıktır.
N.Ç. -Projeleriniz nelerdir?
M.C. -Sayın Çakır, projelerimizin bazılarını birkaç başlık altında toplamak ve Karacabeylilerin dikkatini birazda projelere çekmek, en az adaylar kadar (Karacabeyli ne istiyor?)sorusunun da gündeme gelerek tartışılmasını istiyorum.
1-ULAŞIM VE TRAFİK
Alternatif yolların özendirilmesi, geliştirilerek devreye sokulması.
a)Meslek Lisesi’nin üstünden geçerek Yeniköy yoluna ulaşımı sağlayan yolun iyileştirilmesi asfaltlanması, refüjlerin yapılması ve ağaçlandırılması.(tercihen fıstık camı veya çınar)v.b.)
b)Emirsultan, Esentepe ve Gazi Mahallelerine ulaşımı kolaylaştırmak için DSİ arkasından geçen yolun iyileştirilmesi (gerekiyorsa kamulaştırma yapmak, kavşak düzenlemesi, yaya kaldırımları, refüjler ve asfaltlama)
c)Tüm tek yön uygulamalarının tekrar değerlendirilmesi yapılacak, gereksiz olanlar kaldırılacak.
2-İÇME SUYU
a)30 senedir dinlediğimiz bir masal olan Gölecik barajı projesini bir yana bırakıp, daha gerçekçi ve belediye imkanlarıyla yapılabilir olan Gölecik göleti projesini hayata geçireceğiz.11 metre yüksekliğin de bir set inşa edip suyu depolayacağız. Seçimden hemen sonra projesini tamamlayıp,haziran ayı içerisinde yapımına başlayacağız.
3-ÇÖP SORUNU VE ÇEVRE
a)Mevcut çöplüğün üzeri kapatılarak sosyal yaşam alanı oluşturulacak
b)Çöp işleme fabrikası ve bu fabrikadan enerji üreten kojenerasyon ünitesi kurulacak
c)Çöp toplama, işleme ve çevre temizliği işleri beraber olarak özelleştirilecek belediye bu konuda sıkı bir denetçi ve takipçi olacak
d)Çevreye sorumsuzca atık su, katı atık, baca gazlarını bırakan ve bunları iyileştirmek için çaba göstermeyen kuruluşlara en sert yaptırımlar uygulanacak
e)Gürültü ve görüntü kirliliğiyle etkin mücadele edilecek tüm sokakların bölgeye uygun çeşitlerle ağaçlandırılmasına azami önem gösterilecek.
f)Fabrikayı hayata geçirene kadar, çöp toplayan insanlardan faydalanacağız. Barınma (prafabrik konutlar) çocuklarının eğitimi ve diğer hayati ihtiyaçlarını karşılayacağımız bu insanların ayrıştırdığı geri dönüşebilir çöplerin değerlendirilmesi, depolaması ve satışını üstleneceğiz ileride kuracağımız fabrika ve geri dönüşüm tesisinin işçileri de bu insanlar olacak
g)Şehir içindeki baz istasyonlarını şehir dışına taşıyacağız.
h)Mustafakemalpaşa’da kurulması düşünülen nükleer atık çöplüğü için kamuoyu oluşturup, imza kampanyaları organize edecek bu tesisin yapımını engelleyeceğiz.
ı)Her sene tekrarlanan, derelerimizi yaşanmaz hale sokan balık ölümlerini devamlı gündemde tutup, olayın takipçisi olacağız.
i)Karacabey sınırları içinde yetkimiz dahilindeki hiçbir ağacın kesimine müsaade edilmeyecek. Şehir merkezi, yolundaki çam ağaçlarının durumu ve tedavi olanağı Orman Dairesi Müdürlüğü’nden fikir alınıp uzman nezaretinde yapılacak. Konunun uzmanı olmayan kimselerin ağaçları budamasına müsaade edilmeyecek.
j)Budanan ağaçlara tüneyen, ağaçların dalları olmadığı içinde sanki sayıları çokmuş gibi görünen, birkaç sene öncede Kaymakamlık bahçesindeki çınar ağacının kesilmesiyle gündeme gelen kargalar için uygun bazı binaların çatılarına barınaklar tesis edilecek, kötü görüntü ve gürültü kirliliğinin önüne geçilecektir. Karaagaç köylülerinin leyleklere gösterdikleri ilginin benzerini kargalara göstererek bu projeyle turizmi geliştirmeyi düşünüyorum. Ayrıca bu proje için cevre örgütlerinden sponsor bulacağıma inanıyorum. Barınaklarda 24 saat canlı yayın yapacak kameralara yer verilerek insanların ilgileri çekilecek. Konunun uzmanlarıyla davranışları incelenip deprem öncesi ne tepki verdikleri gözlenerek erken uyarı sistemi gibi görev yapacaklar. Özellikle gençlerden bu projeye ortak olacak meraklıların çıkacağını umuyorum. Mezarlıkların uygun yerlerine çınar ağaçları dikilerek kuşların barınmaları için ortam oluşturulacak.
k)Evinin önüne, özellikle uzun ömürlü ağaç dikenlerden diktikleri ağaç sayısına bağlı olarak yüzde 30’a varan oranlarda su faturalarında indirim yapılacak. Ağacınızı sulayacağınız su bizden olacak.
4-TARIM ve HAYVANCILIK
a)Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi amacı ile bu sektörlerde yatırım yapmak isteyen kuruluşları bölgeye çekmek için cazibe merkezleri oluşturulacak
b)Koyun azmağı Dutluk çevresinde imar düzenlemesi yapılarak organize hayvancılık bölgesi oluşturulacak. Alt ve üst yapı hizmetleri ivedilikle tamamlanacak
c)Parça boyu Mevkiği’nde ikinci organize hayvancılık bölgesi oluşturulacak
d)Hububat ürünlerinin başlatılması ve yüklemesini yapmak için hidrolik rampa (ofistekine benzer) yapılarak işletmesi çiftçi mallarını koruma derneğiyle beraber yapılacak.
e)Tarla yollarının iyileştirilmesi için çiftçi mallarını koruma derneğine tam destek verilerek çeşitli kazı ve hafriyat işlerinden çıkan molazların tarla yollarına serilmesi sağlanacak
f)Sanayi sitesi içerisindeki kapasite fazlası dükkanların bir bölümünün çiftçilerin ihtiyaçları için kullanılması sağlanacak
g)Salı günleri faaliyet gösterecek canlı hayvan mezatı kurulacak ve belediye payına düşen her türlü ücret ve ruşumu üreticiden almayacak
h)Semt pazarlarında üreticiye yer ayrılacak, üretici ve pazarcı esnafı arasında hakemlik üslenilecek, soğan pazarında gerekirse borsadakine benzer açık arttırma usulü çiftçi sebze satış organizasyonu düzenlenecek. Karacabey üreticisinin getirdiği tarım ürünleri öncelikli olarak satılacak.
ı)Karacabey hakkında da, tüm Türkiye tarımı hakkında da mesleğim gereği büyük düşünce ve projelerimiz var. Bunlardan en önemlisi ekim planlaması ve anayasaya konulması gerektiğini düşündüğüm (yurt içinde üretilebilen hiçbir tarım ürününü hiçbir nedenle dışarıdan ithal edilemez) maddesidir. Bu madde için ilk işim imza kampanyası düzenlenecek ve kamuoyunun dikkati bu noktaya çekilecek.
i)Tarım televizyonu projesi: Karacabey’de tarımsal eğitim yapan, sorunlarımız için kamuoyu oluşturup ortak hakaret edebilmemizi sağlayacak tartışma programlarına yer verecek bir tarım televizyonu kurulacak. Ayrıca meclis toplantıları ve alınan her karar, ihaleler ve belediyeyle ilgili tüm toplantı ve yayınlar canlı olarak televizyonumuzdan yayınlanacak. Ülke tarımının menfaatleri için bir takım görüş ve öneriler bu ekranda seslendirilecek ve kamuoyu oluşturulacak.
j)Belediye Hal kantarının kullanım hakkı Çiftçi Mallarını Koruma Derneği VE soğan pazarı esnafına belediye ortaklığı nezaretinde verilecektir. 1 yıllık deneme süresinde sorun veya itiraz yaşanmazsa uygulamaya devam edecek. Toplum yararı gözetilecek bu gibi konularda şeffaf olunacak, görüşlere acık olunacak
k)Suyun Gölecik Göleti’nden sevki sağlandıktan sonra su kuyuları çevre çiftçisine kiraya verilecek.
5-İMAR VE TOPLU KONUT
a)İmarla ile ilgili bütün harçlar yasanın izin verdiği asgari ücretlere çekilerek halkımızın konut ihtiyacının çözümü için kolaylık sağlanacak
b)Tüm imar planları kamu yararı gözetilerek adam kayırmadan ve adaletli bir şekilde denetime açık olarak gerçekleştirilecek
c)Tüm konut stokunun deprem dayanımı için gerekli test ve denetimler belediyemiz tarafından ücretsiz olarak yapılarak gerekli güçlendirme projeleri hazırlanacak özellikle Canbalı Mahallesi’nden başlayarak ilk etapta bağlar caddesine kadar olan kısımda TOKİ ile Kentsel dönüşüm yapılarak halkımızın uzun vadeli kaliteli konut ihtiyacı çözülecek. Yurt içindeki yapı kontrolü yapan şirketlerin en ciddileri ile Karacabey’deki binaların deprem dayanımı hakkında çalışmalar yapılacak, gerek görülürse bu işin uzmanlarının olduğu Japonya’dan bir şehir kardeş şehir seçilerek ortak çalışmalar düzenlenecek ve onların deneyimlerinden istifade edilecek.
d)Tüm yeni konutlarda arabalar için garaj yeri talep edilecek, konunun takipçisi olunacak.
6- BELEDİYE VE YÖNETİM
a)Profesyonel insan kaynakları danışmanları ile belediye idaresindeki personelin görev ve sorumlulukları “adama göre iş” değil “işe göre adam” mantığı çerçevesinde yeniden değerlendirilecek ve gerekli personel hareketleri gerçekleştirilecek
b)Belediye yönetiminde İSO Kalite belgesi alınacak
c)E-belediye sistemi gerçekleştirilecek her türlü belediye işlemleri internet üzerinden yapılabilecek
d)Tüm hizmetlerde ve çalışanlarda disiplin ve denetim sağlanacak
e)Öncelikle toplu konut alanlarında kanunların çerçevesinde “Valles” internet bağlantı hizmeti ücretsiz sağlanacak.
f)Kapalı otopark amacına uygun (garaj değil otopark alarak) kullanılması sağlanacak ilk sekiz saat ücretsiz olacak böylece yolların otopark olarak kullanılması önlenecek
g)Özellikle belirli kavşak meydan ve güvenlik için riskli noktalar “Mobessa” kameraları (radarlı) ile kontrol edilecek
h)Şehir içi minibüslerinin hareket saatleri ve doluluk oranları önemle denetlenecek
ı)Bursa ve Yeniköy arasında toplu taşıma işi fiyat istikrarı ve kalite sağlamak amacıyla yapılacak.
i)Belediye fırınına gerekli yatırım öncelikle yapılarak ekmek arzındaki güvenlik kalite ve fiyat istikrarı sağlanacak.
j)Pazar Yeri ve pazarcı esnafının sorunları acilen çözülecek dürüst satış yapmayan hileli ve ayıplı mal satan esnaf en ağır şekilde cezalandırılarak hem dürüst esnaf hem de kamu yararı korunacak
7)BELEDİYE EKONOMİSİ-YENİ KAYNAKLAR KAZANDIRMAK
a) Organik mazot üretim projesi: Bu projede hedeflenen hem Karacabey çiftçisinin ürün desenini genişletmek, hem de akaryakıtta dışa bağımlı olmamız sebebiyle bu bağımlılığı bir nebzede olsa azaltmak ve projeyle örnek bir model oluşturarak ülke tarımını yönünden Tarım Bakanlığı’na yapılabilirliğini göstermek. Projenin ayrıntılarına gelirsek, mevcut Belediye Akaryakıt İstasyonunda başlangıçta küçük bir imalathane kurarak, belli sayıdaki çiftçiyle sözleşmeli olarak ekeceğimiz (örneğin kanola gibi) bitkilerin mazota dönüşümü yapılacak. Projenin geleceği görülürse genişletilerek uygulamaya konulacak.
b) Parkımızın genelinde fıstık camı dikilecek. Bu projeyle hem çevre düzenlemesi hem de 10 sene içinde belediye bütçesine az da olsa bir gelir sağlamayı düşünüyorum.
c) Gölecik suyunu şişeleyip satacağız, Gölet kenarına kuracağımız küçük çaplı imalathanemizde belediyeye bir gelir kapısı daha kazandırmayı düşünüyoruz.
d) İnternet sayfamız da gelir getirecek ödüllü proje yarışması açacağız.
8)SOSYAL HAYAT-SPORTİF FAALİYETLER
a)Atış poligonu yapılacak, geliriyle av hayvanı yetiştirilip doğaya salınacak. Avcıya çevre bilinci aşılanacak. 70-80 ördeği bir günde vurup öğünen kimselere avcı değil katil oldukları, anlatılacak. Bu faaliyetlerde kendi elleriyle besledikleri bu hayvanlara ateş ederken, artık bir daha düşüneceklerini umuyoruz.
b)Spor, özellikle futbol seyirlik bir oyun olmaktan çıkarılıp halkın katılımı sağlanacak, örneğin mahalleler arası, kurumlar arası spor müsabakaları düzenlenecek. Amatör ruh desteklenerek çekirdekten sporcu yetiştirilecek. Galip gelmek için sporda her yolun mübah olmadığı fikri ve anlayışı yerleştirilecek. Türkiye’deki profesyonel lige bakınız, gol atanda yabancı, golü yiyen de. Bu olay takımlarını destekleyen taraftarlarda bir rahatsızlık yaratmıyorsa, insanların spor felsefeleri yanlış demektir. Her takımın neredeyse yarısından fazlası yabancı. Karacabey’de de spor kulüplerini desteklerken yenilip yenmenin pek de önemli olmadığı, amatör bir ruhla sporu geniş kitlelere yayma düşüncesi içindeyiz. Takımımız Karacabey’in ve köylerinin sporcularıyla desteklenecek.
c)Nerdeyse dört tarafı sularla kaplı Karacabey’de su sporlarının hiçbirinin esamesi okunmuyor. Su sporları müsabakalarının düzenlenmesi sağlanacak.
d)Spor deyince insanımızın aklına nedense sadece futbol geliyor, bu düşünce diğer spor dallarına da belediye spor kulübü bünyesin de yer verilerek, yıkılacak.
e)Türkiye’nin sayılı haralarından biri ilçemizde olmasına rağmen atlı sporların hiçbiri ne yazık ki yapılmamakta. Haradan at kiralanarak bu spor Karacabey’lilere sevdirilecek.
9)ÇEVRE KORUMA-SAĞLIK
a)Karacabey’de tarım ürünü işleyen fabrika ve sanayi kuruluşları haricinde, özellikle çevreyi kirletmesi muhtemel sanayi kurulumlarına izin verilmeyecek. Yüzde 75’e çıkarıldığı söylenen sanayi yapılanma oranı eski düzeyine düşürülecek.
b)Mustafakemalpaşa’da yapılması gündeme gelen ve belki de seçimlerin yakın olması sebebiyle askıya alınan nükleer atık çöplüğü sorununun her halikarda en büyük muhalifi olunacak.
c)Derelerin kirletilmesi ve balık ölümlerinin takipçisi olunacak.
d)Taşlık Köyü’nden, Bandırma’nın Yeniyeniçe Köyüne kadar olan mevkideki orman katliamına kamuoyunun dikkati çekilecek. Bu mevkiinin ortasın da kalan ve tüm tepkilere rağmen nerdeyse tamamlanan, faaliyete başlaması için tahminen seçimin geçmesi beklenen kıranlar köyündeki kireç ve çimento fabrikalarının buradan taşınmaları için kamuoyu oluşturulacak. Tek bir keçinin dahi girmesinin yasak olduğu hayvan sahiplerine büyük cezaların kesildiği bu ormanlık alan neden buldozerlerle dümdüz edildi takipçisi olunacak. Kamuoyunun yardımıyla ormanlarımız korunacaktır. Bu konu 2B orman vasfını yitirmiş alanların imara açılması kanununun çıktığı şu günler de çok önemlidir.
e)Dernek ve lokallerde, özellikle sporla ilgili olan yerler de alkol tüketimi masaya yatırılacak.
f)Şehir içinde görüntü ve çevre kirliliğine sebep olan sokak köpekleri kesinlikle toplanacak ve insani bir şekilde bakılacak. Proje barınaklara konulacak kameralarla 24 saat meraklıları ve duyarlı vatandaşlar tarafından gözlenebilecek. Proje için hayvan sever vatandaşlardan manevi destek istenecek, hayvanların yiyecek ihtiyaçları okul yemekhaneleri, resmi kuruluşların yemekhaneleri artıkları değerlendirilerek sağlanacak. Proje için gönüllüler, panter emeller arıyoruz. Kendini hayvanlara vakfedecek insanlar lazım. Ayrıca hayvanların tepkileri gözlenerek masrafsız deprem erken uyarı sistemi oluşturulacak.
g)Evinin önüne ağaç dikmek isteyen vatandaşlara isteğe göre çınar fidesi temin edilecek, dikim işlemi belediyemiz tarafından ücretsiz yapılacak.
h)Berberlere yönelik olarak, sabit müşterilerine ait, anahtarı müşteri de kalmak kaydı ile küçük kutucuklar içinde müşteriye ait traş takımları olacak, bulaşıcı hastalıklara karşı isteyen her müşteri kendi tıraş takımıyla tıraş olabilecek.
10)İŞSİZLİK
a)Karacabey’de suni olarak yaratılan kriz ortamından önce bu kadar büyük bir işsizlik sorunu yoktu. Fakat işsizlik sebebiyle işten çıkarılan birçok işsiz sayısını arttırdı. İşsizliği bir nebzede olsun azaltmak için mesleki eğitim veren kurslar açaçağız. İşsizlikte asıl problemin aslında vasıfsızlık olduğunu görüyorum. En uzunu 6 ay kadar sürecek kurslar olan kurslarda traktör kullanımı, alet ekipmanla traktör kullanımı ve bakımı, pancar motoru ve benzerlerini kullanabilme gibi çiftçiliğe yönelik, kaynak kursu v.b. gibi sanayi kursları açılacak. Bu meslek edindirme kursları sayesinde bir nebzede olsun iş imkanı sağlanacaktır.
b)İş arayanla, eleman arayan arasındaki organizasyon sağlanacak. Belediyenin internet sayfasında ücretsiz yayınlanacak. Tarım işçisi arayanlar arsında organizasyon belediye tarafından sağlanacaktır.
c)Karacabey’de yapılacak olan fabrika veya benzeri işletmeler de yüksek oranlar da Karacabeyli istihdam şartı aranacak.
Bir kısım projelerimiz böyle, bir kısmı ise taslak halinde hala üzerinde tartışıyoruz. Ayrıca Karacabey gündemin de adaylar haricin de artık projelerin de tartışılması zamanının geldiğine inanıyorum. Partilerin bir kısım enerjilerini de bu işe ayırmalarını diliyorum.
N.Ç. -DSP’nin bu seçimlere etkisi nasıl olur? İddialı mısınız?
M.C. -İddialı ve hazırız. Halkımız DSP’yi hak ettiği yere getirecektir. Biz az gürültü yapıyoruz diye şansımız daha mı az olacak sizce? Bu eski düzen davullu-zurnalı bol gösterişli siyasi gösterilere halkımız artık itibar etmiyor. Şimdi halkımız siyasetçiye soruyor; ‘Seçilirsen ne yapacaksın? Projelerin neler?’ İşte projelerimiz bunlar ve göreve talibiz. Yarışa biraz geç katılmamız iddiasız olduğumuzdan değil, hayatın içinde hala suni krizlerle boğuşan esnaf olmamızdan kaynaklanıyor. Bunun için halka daha yakınız, çünkü biz halkız, sorunlara vakıfız.
N.Ç. -Belediyecilik anlayışınızı açıklar mısınız?
M.C. -Parolamız; ‘Katılımcı halk, sorunlardan kaçmayıp üzerine giden belediye’ şeklinde özetleyebilirim.
N.Ç. -Karacabey’de nelerin değişmesi gerekiyor?
M.C. -Yılgınlıklarının yerini kendine güven almalı. Kişisel çıkarların yerini toplumsal menfaatler almalı. Karacabey’de, Karacabeylilerin eğlence anlayışları dahi her yanlış değişmeli.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.