Postane’de eleman yetmiyor herhalde!

4 Aralık Salı günü asker oğluma havale göndermek için Postaneye gittim. Postane bankaya dönüşmüş içersi epey kalabalıktı, bir tek gişe çalışıyordu.
Sıra bekleyen bir bayan, çalışan bayanla “Bunca bekleyen var, bir de içerden işlem alıyorsun” diyerek tartışmaya başladı.
Evrak veren memur arkadaşı tanıyorum, dürüst ve çalışkan biri. Sakin bir üslupla konuyu anlattı. Şikayetçi bayan ikna oldu, olay tatlıya bağlandı.
Ancak çok kalabalık olmasına rağmen bir tek gişenin çalışması orada bulunanları gerdiği gibi beni de etkiledi. Sıra alalı yaklaşık 45 dakika olmasına rağmen önümde 51 kişinin bulunması benim de ayarımı bozdu.
Tepkimi dışa vurdum, “Buranın sorumlusu nerede?” diyerek Müdür Beyin odasına gittim.
Müdür bey odasında yoktu. Orada bulunanlar da bana katıldı yetkili aradık. Ancak bulamadık. Sadece çalışan bayan samimi bir yaklaşımla müdahil oldu. “Beyefendi tepkinizde haklısınız, şikayetinizi mülki amirlere yapabilirsiniz Bu yoğunluktan biz de şikayetçiyiz, güçlükle tahammül edebiliyoruz” diyerek sözlerini bitirdi.
Bayana benim gibi orada bulunanlar da hak verdi. Sabrını ve görev anlayışını taktir ettik.
Tartışmalardan sonra gişenin birine bir bayan daha oturup işleme başladı, ancak içerdeki yoğunluğu eritmeye yetmedi. Bekleyen vatandaşlardan biri bana hitaben, “Hayri, köşe yazılarını okuyorum, ne olur bu konuyu da yaz, yetkililer kadro mu isteyecekler ne yapacaklarsa bu duruma bir çözüm bulsunlar” dedi.
Buradan söz verdiğim vatandaşlar adına yetkililere seslenmek istiyorum. Öğrendiğim kadarıyla Postane asli görevini personel eksikliği sebebiyle aksatıyor. Bunların tartışıldığı ortamdaki yetersiz personelle banka işlevi yapmaya başlaması doğru mu? Halka yeterli hizmet sunulamamasının hiçbir haklı sebebinin olmadığını düşünüyorum.
Düşünün ki, köyden gelen bir vatandaş 3 saatini Postanedeki çok gerekli işini görmek için harcarken, diğer işlerini göremezse, bir de köyüne giden aracı kaçırmak zorunda kalırsa, buna ne denilebilir?
Sayın yetkililerden anlayış ve en kısa zamanda çözüm talep ediyoruz. Ayrıca siyasilerden askerden komisyon alınmamasıyla ilgili çalışma bekliyoruz…
Saygılarımla.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.