Meclis “İhalesiz kiralama” kararını iptal etti

Karacabey Belediyesi, 2012 yılının son meclis toplantısını önceki akşam gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Ergün Koç'un izinli olması nedeniyle katılmadığı oturumu Meclis Başkan Vekili Burhan Sevinç yönetti.
5 gündem ve 10 gündem dışı olmak üzere 15 maddenin görüşüldüğü oturumda en fazla; geçen ay Şoförler Odası'na ihalesiz kiralanan Katlı Otopark ve Soğan Pazarı'ndaki Kamyon Garajı ile Yeddiemin Otoparkı'nın iptal edilmesi dikkat çekti. 2013 yılı bütçe tasarısı ve performans programı ile TOKİ konutları yanındaki 34 dönümlük arsanın imara açılmak istenmesi de diğer bir önemli konular arasındaydı.
Bilindiği gibi Belediye'nin Kasım ayı oturumunda görüşülen ve büyük tartışmalara neden olan Atatürk Kent Meydanı altındaki Katlı Otopark ve Soğan Pazarı'ndaki Kamyon Garajı ile Yeddiemin Otoparkı'nın, Şoförler Odası'na ihale yapılmadan değerinin çok altında kiraya verilmesi, büyük tartışmaları da beraberinde getirmişti.
AKP'li Belediye Meclis Üyeleri Orhan Güzel ve Fahrettin Nerse, meclisin aldığı şaibeli kararın iptalini istemişti.
Ardından konuyu derinlemesine araştıran Belediye meclis üyeleri, kamuoyunun hassasiyetini göz önüne alarak önceki akşamki toplantıda bu kararı iptal etti.
Gündemin diğer bir önemli konusu olan 2013 yılı Analitik Bütçe Tasarısı ve Performans Programı konusunda da oy birliği sağlandı. Buna göre Karacabey Belediye bütçesi 45 milyon 900 bin lira olarak açıklanırken, bu rakamın gelir-gider dengesini oluşturduğu açıklandı.
Meclis oturumuna gündem dışı gelen ve komisyona havale edilen diğer bir önemli konu ise, TOKİ konutları yanında bulunan 34 dönümlük arsanın imara açılmak istenmesiyle ilgiliydi.
Söz konusu arsanın meclise getirilmesini bazı “İmar çeteleri”nin aylardır engellediği ileri sürüldü. Arsayı satın alanların bölgeye güzel bir tesis yapmayı düşündükleri ancak bazı görünmeyen güçlerle karşı karşıya kaldıkları ortaya çıktı. İddialar ayyuka çıkınca trilyonluk proje gündem dışı Meclis'e geldi ve Ocak ayında görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havale edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.