Postacıların kargo isyanı

Karacabey’in de yer aldığı Mustafakemalpaşa ve Mudanya’da, PTT Kargo’nun araç bulundurmamasını eleştiren postacılar, sırtlarına bağladıkları hamal semeriyle konuya dikkat çekti. 
            Mudanya PTT Merkez Kargo önünde toplanan posta çalışanları, PTT’nin kargo hizmeti vermeye başlamasının ardından alt yapı çalışmalarını tamamlayamadan hizmete başladığını ve bunun da kendilerini zor durumda bıraktığını söyledi.
            Sırtına hamal semeri bağlayıp PTT çalışanları adına basın açıklaması yapan Türk Haber Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, 60 bin nüfuslu Mudanya, 70 bin nüfuslu Mustafakemalpaşa ve Karacabey gibi ilçelerde koli ve kargo taşıyacak ne bir araç ne de taşıyıcı işçi bulunduğunu dile getirdi.
            Kargo kabul koşullarında ’50 kilograma kadar olan kargoların alıcı adreslerine teslim edilmesi, 50 kilonun üzerindekilerin ise müşteri tarafından alınacağı’nın yazıldığını belirten Avcı,  “Dağıtıcılarda yük taşımaktan çeşitli hastalıklar oluştu. Çoğunun vücut dengesi bozuldu. Yani yük bir tarafa binince sürekli omurga kemiğinin zamanla ağırlığın bastığı tarafa doğru eğilmesi sorunu meydana geldi. Vücut değişikliğinin önlenmesi için yükün vücuda dengeli basması gerekir. Araç ve taşıyıcı verilmeyen merkezlere, PTT Genel Müdürlüğü’nden hamal semeri talebimiz olacaktır. Bu haliyle postacıların üzerine hamal semeri vurulmuştur. Oysaki kargo işi özel donanım ve araç gerektirmektedir. Bizleri memur olarak değil de hamal olarak gören zihniyeti insafa izana davet ediyoruz” dedi.            Avcı, açıklamanın ardından sırtındaki hamal semerine yüklediği kargoları, Merkez Müdürlüğü’ne götürdü. Vatandaşların meraklı bakışları arasında eylemini sürdüren postacılar, yetkililerden seslerini duyarak çözüm üretmelerini istedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.