Politika kazanı kaynıyor

AK Parti’de bir türlü bitmek bilmeyen zıtlaşma:
Keskin’e Surguç tırpanı mı?
            Ak Parti İlçe Başkanı Adem Surguç’un İl Genel Meclisi Üyesi Fikret Keskin’in rotasyon düşüncesiyle adaylıktan çekilmesini istemesi iktidar parti içindeki karışıklığı bir kez daha ortaya koydu.
            Kaymakam Dursun Balaban’ın başkanlığını yürüttüğü Birliğin yönetimine seçilecek dört üyeden ikisinin İl Genel Meclisi Üyesi olma zorunluluğu Ak Parti’lileri birbirine düşürdü. Yönetime, İl Genel Meclisi Üyeleri Fikret Keskin, İsmail Türk, İlyas Partal (Ak Parti), Hüseyin Süzen (CHP) ve Hilmi Kaya (MHP) aday olurken, Surguç’un Keskin’den adaylığını çekmesini istemesi bir hayli dikkat çekici bulundu.
Surguç’un, Keskin’den adaylığını çekmesini istediğini Yusuf Kayışoğlu köşe yazısında şöyle dile getirmişti.
“… İlçe Başkanı Adem Surguç, iki il genel meclisi üyesinin yer alacağı Köylere Hizmet Götürme Birliği seçimlerinde Fikret Keskin, İsmail Türk, İlyas Partal arasından tercihlerini Türk ve Partal üzerine yapıyor.
Aslında ilk adayı Partal.
Bu nedenle önce Keskin’e çekilmesi yönünde telkinde bulunuyor.
“Teşkilat adamısın” diyor, çekilmesini bu cümle üzerine bina ediyor.
Keskin çekilmedi aday oldu ve seçimleri İsmail Türk ile birlikte kazandı.
Dün telefonun öbür ucundaydı Keskin.
“İlçe başkanı çekilmem yönünde bir istekte bulundu.
Teşkilat adamasın sen çekil dedi.
Asıl teşkilat adamısın sen kal demeliydi.
Köy köy gezmişim.
Kura çekimi gündeme geldi ben razı oldum diğer iki arkadaş razı olmadı.
Muhtarlardan aşırı baskı gelmese çekilebilirdim ama o baskı karşısında çekilemezdim.”
            Konu ile ilgili açıklama yapan Surguç, Ak Parti Meclisi Üyelerinin dönüşümlü olarak yönetimde yer almasını istediğini dile getirdi. Telkinlerine karşın adaylığını çekmeyen Keskin ise “Doğru bildiğimiz yolda yürüyoruz” şeklinde konuştu.
Türkkan silinmek mi isteniyor?
            Köylere Hizmet Götürme Birliği seçimlerinde patlak veren bir başka iddia da Belediye Başkanı Ergün Koç ile İlçe Başkanı Adem Surguç’un İlçe eski Başkanı Halit Türkkan’ı silmeye yönelik çaba sarf ettiği yönünde oldu.
            Birlik seçimlerinde adı telaffuz edilen Türkkan, seçimlere karışmadığını ve Keskin’i muhtarların seçtiğini dile getirdi. Keskin’in muhtarlar tarafından sevilen biri olduğuna dikkat çeken Türkkan, “Karacabey’de Ak Parti denilince akla Halit Türkkan gelir. Yönetimdeki arkadaşlar hiçbir zaman Türkkan ismini silemezler. Seçimlere karışsaydım sonuç çok daha farklı olurdu” şeklinde konuştu.
Su zammında DP kazığı
            Son günlerde kulislerde ayyuka çıkan Demokrat Parti ile Ak Parti’nin koalisyon kurduğu iddialarının doğruluk payları gözükmeye başladı.
            Önceki akşam gerçekleştirilen Meclis Toplantısı’nda, Demokrat Partili Abdullah Akkoç’un gündem maddelerinin karara bağlanmasında Ak Partili meclis üyeleriyle uyumlu bir görüntü çizmesi dikkatlerden kaçmadı. Bunun yanı sıra Belediye Başkanı Ergün Koç’un ilk kez Ak Partili üyeler dışında vekâletini DP’li Burhan Sevinç’e bırakması kulislerde,  “Demokrat  Ak Parti koalisyonu” görüşlerinin öne çıkmasına yol açtı. Meclis Toplantısı’nda Sevinç’in katılmaması ve Akkoç’un su fiyatlarına yapılacak yüzde 10’luk zam kararından sonra toplantıya girmesi kafaları karıştırırken yoğun eleştiri aldı.
            Mayıs ayında yapılan yüzde 15’lik su zammının ardından gelen yüzde 10’luk ikinci zam ile toplam yüzde 25’i bulan artıştan yakınan vatandaşlar, DP ile Ak Parti’yi eleştiri yağmuruna tuttu. Vatandaşlar, “DP muhalefet yerine işbirliği yapıyor. DP’li Sevinç ile Akkoç bilinçli olarak Meclis Toplantısı’na katılmadı. Su zammında vatandaşa atılan kazığın tek suçlusu DP İlçe Teşkilatı’dır. DP’li meclis üyeleri ‘Red’ oy kullansaydı su zammı kazığını yemezdik. Bunların arkasında ne gibi rant hesapları yatıyor?” şeklinde konuşarak su zammını ve DP İlçe Yöneticilerini topa tuttu.
            Koç’un vekâletini Sevinç’e bırakması ile ilgili DP İlçe Başkanı Mehmet Ali Köfteci, “Başkan’ın kendi takdiri” diyerek geçiştirirken, muhalefetin de su zammına ve “Koalisyon”a karşı sessiz kalması kafa karıştırdı.
Erhan Gül, Sarıgül hareketinde
            Karacabey’de yerel seçimlerde CHP’nin İl Genel Meclisi Aday Listesi’nde yer alan Erhan Gül, 2010’da partileşmeyi hedefleyen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün “Türkiye Değişim Hareketi”nde yer aldığını belirtti.
            Kurulması düşünülen yeni bir partinin Karacabey’deki teşkilat görevini üstlenmek istediğini dile getiren Gül, “Sarıgül’ün Türkiye Değişim Hareketi içinde varım. Karacabey’de bunun önderliğini yapmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.