Polis’ten örnek davranış

Bir şirkette asgari ücretle çalışan Seyfullah Güleçyüz ile Gürcan Ulusduyoran, sabah saatlerinde 16 J 1063 plakalı otomobilleriyle Bandırma'ya gitmek üzere yola çıktı. Araç sürücüsü Seyfullah Güleçyüz, Karacabey Fevzipaşa köyü yakınlarında sürücü değişikliği yapmak için otomobili durdurdu. Direksiyondan inen Seyfullah Güleçyüz, içinde 3 bin 700 lira nakit para, 800 lira değerinde çek, kredi kartları ve kimliklerin bulunduğu cüzdanını yere düşürdü.

Güleçyüz durumu fark etmezken, direksiyona geçen Ulusdoyuran yoluna devam etti. Bu sırada 16 TD 585 plakalı otomobiliyle Bandırma'dan Karacabey'e göreve gitmekte olan trafik polisi Ahmet Mutlu, araçtan siyah bir şey düştüğünü fark ederek hemen durdu. Mutlu, hemen karşı şeride geçerek yola düşen şeyi kontrol etti.

Yola düşen şeyin bir cüzdan olduğunu fark eden polis memuru Mutlu, ters şeritte olduğu için giden araca yetişme imkanının bulunmaması üzerine yoluna devam etti. Mutlu'nun Karacabey Emniyet Müdürlüğü'ne geldiğinde konuyu İlçe Trafik Tescil Büro Amiri Komiser Yardımcısı Muhammet Ali Gürkan'a anlatmasıyla yapılan araştırmada, Seyfullah Güleç'e ulaşıldı.

Cüzdanının Karacabey Emniyet Müdürlüğünde olduğunu öğrenen ve hemen Karacabey'e gelen Seyfullah Güleç, “Bandırma'ya gittiğimde cüzdanımın olmadığını fark ettim. Hemen geri döndük, yolda aradık, ama bulamadık. Ardından gelen telefonla cüzdanımın burada olduğunu öğrendim. Çok mutluyum. Ben asgari ücretle çalışıyorum. Bu para şirketin parası ve benim maaşımın neredeyse 5 katı. Polis memuru Ahmet Mutlu başta olmak üzere bütün polislere teşekkür ediyorum” dedi.

Cüzdanın içinde babasından kalan ve kullanılmayan paralarında olduğunu ifade eden Güleç, “En çok da buna sevindim. Bu paralar bana babamın yadigarıydı. Eğer kaybetseydim çok üzülürdüm” dedi.

İçinde 3 bin 700 lira para olan cüzdanı bularak sahibine teslim eden polis memuru Ahmet Mutlu da, “Yolda durduklarını fark ettim. Biraz dikkatli baktığımda yere bir şey düştüğünü gördüm. Cüzdanı bulduğumda ise görevimi yaparak sahibine teslim ettim” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.