Gümüş Su ulusal pazara açıldı

*Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde teknolojinin en son olanaklarıyla donatılan Gümüş Su Fabrikası’nın 30 milyon TL’ye mal olduğunu belirten kurucu ortaklarından Ercan Bayraktar, 150 kişiye istihdam sağlandığını söyledi.

Açılış törenine İlçe Kaymakamı Kazım Karabulut, İlçe Jandarma Komuta Üsteğmen Çağlar Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Kemalettin Akbaba, Tatkavaklı Belediye Başkanı Orhan Alper, AKP İlçe Başkanı Kerim Akça,  DP Pati İlçe Başkanı İsa Söğüt, Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şenol Önal, Gümüş Su şirketinin ilk kurucusu Nihat Aslanova, Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Başkanı İbrahim Akdemir, OSB Müdürü Alaattin Üçok, köy muhtarları, çok sayıda davetli ve Gümüş Memba Suyu Dağıtım ve Pazarlama A.Ş. Kurucu Ortakları Ercan Bayraktar ile Gökay Gecebeği de katıldı.

Törende konuşan Ercan Bayraktar ile Gökay Gecebeği, teknolojinin en son olanaklarıyla kurulan fabrikanın 30 milyon TL’ye mal olduğunu ve bünyesinde 150 kişiye istihdam sağlandığını dile getirdi.

30 Milyon TL’lik yatırım

30 milyon TL.’lik yatırımla faaliyete geçen fabrika hakkında bilgi veren Ercan Bayraktar, “150 kişi istihdam ettiğimiz fabrikamızda yürürlükte olan tüm yasal koşullar sağlanmış durumdadır. ISO 22000-FSSC ve 150 9001 standartlarıyla üretim yapmaktayız. Suyumuz doğal olarak kaynağından yeryüzüne çıkmakta ve üzerine yaptığımız özel yapı ile korunarak borulara aktarılmaktadır.

Bu aşamadan sonra fabrikaya ulaşan su, online analiz yöntemi ile tanklara alınarak laboratuardaki analizleri tamamlandıktan sonra, filtrasyon sistemine gönderilmektedir. Filtrasyon sonrası ozon gazı ile zenginleştirilerek doluma hijyenik pompalar ve paslanmaz borularla aktarılmaktadır. Ürünlerimiz fabrikadan depolarımıza kadar, kendi kapalı tırlarımızla sevk edilmektedir. Ürün analizleri tamamlandıktan sonra da depolarımızdan müşterilerimize sunulmaktadır” dedi.

3.5 milyar dolarlık Pazar

Sağlık ve beslenme alışkanlıkları açısından bilinçlenen tüketicinin gelişmiş ülkelerde, şişelenmiş suyun en dinamik içecek pazarı olmasını sağladığına dikkat çeken Bayraktar, sözlerine şöyle devam etti:

“Dünyada giderek büyüyen şişelenmiş su pazarı, şimdiden petrolün yerini alacağı söylenen önemli bir ticaret hacmine sahiptir. Bu nedenle su ile ilgili uluslararası ekonomi literatüründe “mavi altın” ifadesi kullanılmaktadır. Sektör, yıllık % 15 büyüme oranıyla en hızlı gelişen pazarların başında gelmektedir. Yapılan araştırmalarda, dünya çapında şişelenmiş su tüketim miktarının 53 milyar galon olduğu tespit edilmiştir.

Türkiye’de 2011 yılında su üretimi 9,3 milyar litreye, pazar hacmi 3,5 milyar dolara ulaşmıştır. Kişi başına su tüketimi ise aynı dönemde 135 litreye ulaşmıştır. Şişelenmiş su tüketiminin yüzde 65’ini 19 litrelik damacana su oluştururken, geriye kalan yüzde 35’lik kısmını pet şişe su oluşturmaktadır.”

Suyun dağıtımını kendileri yapıyor

Ercan Bayraktar’dan sonra söz alan Gökay Gecebeği, ülkemizde yakın zamanda yaşanan su krizinin hemen ardından, Gümüş’ün pazara cesurca giriş yaptığını söyledi.

Gökay Gecebeği, şu bilgileri verdi: “Gümüş, ilk olarak en büyük 6 ilimizdeki tüketicilerle buluşmaya başladı. Çok kısa bir süre içinde Ankara ve Adana’da da satışlarımız başlayacak. Suyumuzun tadı ve ambalajlanma esnasındaki titizliğimizin dışında bizi rakiplerimizden farklı kılan en önemli özelliğimiz, suyumuzu kendimizin dağıtıyor olmasıdır. Yani Gümüş, kaynağından çıkıp, evlerinize girene dek bizim sorumluluğumuz ve denetimimizde bulunuyor. Hijyende çıtayı yükselttik. Çünkü biz, suyu önce kendimiz için ürettiğimizin bilincindeyiz.”

Suyu, güneş ışığından korumak için koyu renkli damacana kullanıyor

Yurt genelinde genişletmeyi hedeflediği merkezi dağıtım ağıyla Gümüş’ün, 1 yıl içerisinde damacana su pazarının yüzde 70’inde faaliyet göstermesini hedeflediklerini belirten Gecebeği sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gümüş’ün dağıtım yapısı gereği, ürünlerimizin çoğu tarafımızca uygun şartlarda depolanıp satıldığı için, son kullanma tarihinden çok önce suyumuz müşterilerimize ulaşmakta ve tüketilmektedir. Gümüş olarak aynı zamanda, suyumuzu güneş ışıklarının etkisinden korumak için, damacanalarımızda daha koyu bir renk kullanıyoruz.”

Gümüş’ten sektörde bir ilk: “Yeni nesil 3 litrelik kulpsuz cam şişe”

Yeni nesil 3 litrelik kulpsuz cam şişeleri piyasaya sürerek sektörde bir ilke de imze attıklarını aktaran Gecebeği, dörtlü kasalarda satılacak olan bu şişelerin daha iyi yıkanması için, ağzının geniş ve kulpsuz olarak tasarlandığını belirtti. Gecebeği, taşıma ve dökmede kullanım kolaylığı yaratmak için de, 3 Litrelik cam şişe için özel bir taşıma aparatı da dizayn ettirdiklerini bildirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.