Polise hakarete ceza geldi

Mustafakemalpaşa şoförlük yapan Bedri B., geçtiğimiz Kasım ayında geldiği Karacabey'de gece yol denetimi yapan polis ekipleri tarafından aracının önü kesilerek durduruldu. Yapılan kontrolde 1.54 promil alkollü olduğu belirlenen Bedri B.'nin ehliyetine el konulmak istendi. Buna karşı gelen ve ehliyetini vermek istemeyen Bedri B., tartıştığı polis memuru Hacı Ercan'ın gözlüğünün düşerek kırılmasına neden oldu. Daha sonra hazırlanan tutanağa imza yerine küfür yazan Bedri B. gözaltına alındı. Adliyeye çıkartılan Bedri B., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Hakkında Karacabey Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'görevli polis memuruna hakaret' ve 'alkollü araç kullanmak' suçlarından ceza davası açılan Bedri B., çıktığı ilk duruşmada polis memuruna tehdit ve şiddette bulunmadığını söyledi.
 Alkollü araç kullandığı için pişman olduğunu belirten Bedri B., “Hakim bey ekmeğimi şoförlük yaparak kazandığım için ehliyetimi vermek istemedim. Polisler bana kelepçe takmak istediler direndim. Ama onlara kötü söz söylemedim, kavga etmedim. Küfürlü yazıyı ise bir anlık sinirimden dolayı yazdım” dedi.
Yargılama sonunda Bedri B., 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme hakimi daha önce işlediği bir suçtan dolayı infazı bulunan Bedri B.'nin tutuklanarak cezaevine konulmasına karar verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.