Polis Teşkilatında “170. yıl” coşkusu

Karacabey’de, Türk Polis Teşkilatının 170. kuruluş yıldönümü bugün törenlerle kutlanacak. Saat 10.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayacak olan kutlama programı, İlçe Emniyet Müdürü Hacı Ömer Şen’in günün önemini belirten konuşmasıyla devam edecek. Şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesiyle sürecek olan program, başarılı personellere belge verilmesiyle sona erecek.
İlçe Emniyet Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatının 170. kuruluş yıldönümü çeşitli etkinlikle kutluyor. 2 Nisan’da başlayan etkinlikler, teşkilat mensupları ve ailelerine yönelik “Çanakkale Son Mektup” isimli film gösterimi ile start aldı. 4 Nisan’da TİGEM Karacabey İşletmesi’nde polis çocuklarına yönelik “Pony At Turu” ile devam eden kutlama programı, resmi kurum, okul ve şehit aileleri ziyareti ile sürdü. Etkinlikler kapsamında Kızılay Karacabey Şubesi’ne kan bağışında da bulunulurken, edebiyata intikal etmiş polisler için de Ulu Cami’de mevlit okutuldu. Kutlama etkinlileri, bugün saat 10.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla sürecek. Buradaki programda, İlçe Emniyet Müdürü Hacı Ömer Şen’in günün önemini belirten konuşma yapacak. Kutlamalar, şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesi ve başarılı personellere belge verilmesiyle son bulacak. Cumhuriyet Alanı’ndaki program, havanın yağışlı olması durumunda Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
TDP, merak edilen soruları cevapladı
Etkinlikler kapsamında Radyo Yörem’e konuk olan Asayiş, Trafik ve TDP Büro Amirliği ekipleri, tüm merak edilenleri cevaplayarak vatandaşları çeşitli konularda bilgilendirdi.
Sunucu Mustafa Tekin’in, ilk olarak sorularını yanıtlayan TDP Büro Amiri ve Trafik Denetleme Büro Amir Vekili Komiser Yardımcısı İsmail Arıkan, trafik konusunda merak edilenler hakkında bilgi verdi.
Karacabey’deki araç sayısının, otomobil 8127, otobüs 508, minibüs 398, kamyon 761, kamyonet 4734, traktör 5679, motosiklet 4534, çekici 290, motorsuz taşıt 344, özel amaçlı 27, arazi taşıtı 10 ve tanker 52 olmak üzere toplam 25 bin 481 olduğunu söyleyen Arıkan, ehliyetli kişi sayısının ise 22 bin 15 olduğunu ifade etti.
Özellikle vatandaşların çokça şikâyette bulundukları motosikletler hakkında konuşan Komiser Yardımcısı İsmail Arıkan, 2 Şahin ekipleriyle, gürültü yapan motosikletleri sıkı bir şekilde takip altında tuttuklarını ve tespit ettikleri zamanda cezai işlem uyguladıklarını söyledi.
Ehliyetsiz araç kullananlara 1609 TL para cezası yazıldığını ifade eden Arıkan, sürücünün araç sahibi olmaması durumunda aynı cezanın araç sahibine de yazıldığını hatırlatarak sürücülere uyarılarda bulundu.
Alkollü araç kullanmanın cezaları hakkında da açıklamalarda bulunan Arıkan, “Alkollü araç kullanırken tespit edilen sürücüye, birinci defada 800 TL ceza kesiliyor ve 6 ay süreyle ehliyetine el konuluyor. İkinci defada ise bu ceza bin 3 TL oluyor ve bu kez ehliyetine 2 yıl el konuluyor. Üçüncü kez ve devamında ise para cezası bin 609 TL olurken, ehliyetine el konulma süresi de 5 yıla çıkıyor” dedi.
Mustafa Tekin’in ikinci konuğu Karacabey Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri Komiser Yardımcısı Ahmet Dündar oldu.
Komiser Yardımcısı Dündar, Karacabey’de meydana gelen asayiş olayları, en fazla meydana gelen olaylar, uyuşturucu olayları ve ne kadar uyuşturucu yakalandığı ile uyuşturucuyla mücadele kapsamında yapılan çalışmalar hakkında Tekin’in sorduğu sorunları cevaplandırarak, vatandaşları bilgilendirdi.
Programın son konukları ise Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amir Yardımcısı Başpolis İsmail Düzdağ ile Polis Memuru Zeynep Erol Bakır oldu.
Mustafa Tekin’in, “TDP nedir, TDP’nin topluma olan faydası, TDP’nin faaliyetleri, TDP’nin hırsızlıkla mücadelesi ve TDP’nin çocuklarla olan diyalogu” gibi sorularını yanıtlayan TDP yetkilileri, TDP’nin amacının, mahalle sakinleri, kamu kurum ve kuruluşları, muhtar ve sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket ederek mahallelerin daha güvenli hale getirilmesi olduğunu söyledi.
TDP’nin, suç oluşmadan önce suçu önleme çalışmaları yapan bir emniyet birimi olduğunu ifade eden TDP yetkilileri, “Vatandaşın katılımını işbirliğine dönüştürmekteyiz. Yapılan çalışmalarla vatandaşlar bilgilendirilmekte. Bilinçli olan vatandaşlarda suçla karşılaştıklarında kesinlikle bir mağduriyet yaşamamakta.
TDP’nin amacı, ilçemizi en güvenilir ilçe haline getirmektir” şeklinde konuştu.
Yetkililer, bugüne kadar 7 farklı projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, devam eden “Sevgi Çiçeklerimiz Solmasın” ve “Geleceğimiz Rengarenk” isimli projelerinde 2015 yılı içinde tamamlanacağını söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.