Polis otolarına kamera!

Bursa Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törene İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ile Trafik Denetleme ve Bölge Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı personel katıldı. Proje kapsamında ilk olarak merkez, Gemlik, Yenişehir, İnegöl ve Karacabey ilçelerinde görevli ekip otolarına kameraların takıldığı bildirildi. İlerleyen günlerde ise tüm ekip otolarına kamera takılmasının hedeflendiği açıklandı.

Kamerayı ilk olarak kullanıma geçiren Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Türkiye'de ilk kez uygulamayı hayata geçirdiklerini ifade etti.

Kahya, “13 tane ekip otosunun her birine kamera takıldı. Kameralar 360 derece dönerek ses ve görüntü kaydı yapıyor. Bazı vatandaşlarımızın polislerin tasvip edilemeyecek konuşmalarda bulundukları yönünde iddiaları vardı. Burada hem kendi polisimizi korumak hem de vatandaşların iftirada bulunmaması için böyle bir yöntem belirledik. Bunu yaparken sürücüye kamera olduğunu hatırlatacağız. Hem memurumuzu koruyacağız hem de memurlarımız kötü söz söylüyorsa bunu da önleyeceğiz” dedi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.