Pes doğrusu!

Yenikaraağaç Köyü unutuldu:
Karacabey’in Yenikaraağaç Köyü’ndeki sıkıntılar halkı perişan ediyor. İlçenin büyük ve bölge köy olması nedeniyle çözüme kavuşturulamayan sorunlara tepkiler büyüyor.
            CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, İlçe Başkanı Orhan Karabaş ile İlçe Sekreteri Serdar Saltan’ın köy gezileri sırasında ziyaret ettiği Yenikarağaç’ta yıllardan beri söz verildiği halde yapılmayan hizmetlere köylüler sert tepki gösterdi.
            312 öğrencisiyle Hürriyet, Taşpınar, İkizce, Eskikaraağaç, Orha-niye köylerini kapsayan bölge okul Şehit Bilal Kanat İlköğretim’in unutul-duğuna değinen Muhtar Yahya Bası, kendi olanaklarıyla hiçbir şey yapama-dıklarından yakındı.
Şehit Bilal Kanat İlköğretim Okulu hizmet bekliyor
            Yıllardan beri sorunların çözümü adına koşturduklarını ancak bir sonuç alamadıklarını anlatan Bası, “Okulumuzun bahçe düzenlenmesi bir an önce yapılması gerekiyor. Çocuklarımızın spor yapabilecekleri alanlar yok. Her yer beton. Öğrenciler taş üstünde oynayama çalışıyorlar. Sakatlık olma ihtimali oldukça fazla bir yerde oyun oynuyorlar. Basketbol sahamız eskidi. Potalar yok. Voleybol oynamak isteseler, direğin biri kırıldı. O da yok. Kendi olanaklarımızla okulun arka bahçesine duvar örüyoruz. Ancak okul duvarlarının yükseltilmesi gerekiyor. Gece olduğu zaman burada içki içiyorlar. Öğrenciler sabah okula girdiklerinde bira şişeleri görüyor. Temizlemekle de iş bitmiyor. Duvarlar yüksek olsa kimse giremez. Burası bölge okul olması nedeniyle öğrencilere huzurlu bir ortam sağlanması gerekiyor. Köye ait lojmanlar ise oturulamaz halde. Bakıma ihtiyacı var. Öğretmenlerin hiçbiri burada kalamıyor. Çünkü onların barınabileceği bir yerimiz bulunmuyor. Sorunlarımız acil çözüm bekliyor” dedi.
Düğün Salonu kaderine terkedildi!
            Yenikarağaç Köyü’ndeki sorunların okulla sınırlı olmadığına değinen Muhtar Yahya Bası, 8 yıldır inşaat halinde bekletilen düğün salonuna dikkat çekti. Kaderine terk edilen düğün salonunun demirlerinin de küflendiğine işaret eden Bası, “İlgisizlik nedeniyle büyük köyümüzde düğün salonu yok. Çadır altında düğün yapmaya çalışıyoruz. İnşaatı başlattılar sonra, ‘Para Yok’ diyerek durdurdular. 8 yıldır burası kaderine terk edildi. Demirler küflendi. Köy halkı bir an önce sorunların çözülmesini istiyor. Sesimize kulak verilsin” diye konuştu.
            Yenikaraağaç Köyü’ndeki manzarayı hayretle karşıladıklarını vurgulayan CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel ile İlçe Başkanı Orhan Karabaş, iktidar partisine yüklendi.
Bu nasıl yönetim anlayışıdır?
            Böylesine önemli 2 sorunun yıllardır çözülememesinin şaşkınlık verici olduğuna değinen Demirel ile Karabaş, “AKP’nin halkına ve köylüsüne nasıl sahip çıktığı açıkça görülüyor. Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır? 6 köyü içinde barındıran okul ile düğün salonunun içler acısı durumu nasıl görmezden gelinir. Gerçekten pes doğrusu” diyerek konunun takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.    

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.