Perinçek’ten Macron’a mektup!

Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek, Fransız Cumhurbaşkanı Macron’a, hukuk dışı 24 Nisan kararı nedeni ile bir mektup gönderdi. Mektubunda; AİHM, Fransa Anayasa Konseyi ve Fransa Meclisi’nin kararlarını hatırlatan Perinçek, soykırım yalanının Türkiye’nin bölgedeki direnişine karşı gündeme getirildiğini belirtti. Vatan Partisi lideri, Macron’a “Artık pas tutmuş olan hukuk dışı safsatalara sarılmaktan vazgeçmenizi öneririm” diye seslendi.
Fransa’nın 24 Nisan kararının ardından Vatan Partisi Lideri, Fransa Cumhurbaşkanına bir mektup yazdı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararı ile tarihe geçen ve Türkiye’nin zaferini ilan eden Vatan Partisi Lideri, mektubunda Büyük Daire’nin kararını hatırlattı.
MACRON’A MEKTUP
Perinçek, “Sözde Ermeni Soykırımı Yalanını simgeleyen 24 Nisan tarihini “Ulusal Anma Günü” olarak ilan etmenizi hayretle öğrenmiş bulunuyoruz. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi 2. Dairesinin “Perinçek-İsviçre Davası” diye anılan yargılamadaki 17 Aralık 2013 günlü kararını ve AİHM Büyük Dairesinin 15 Ekim 2015 günlü kararını incelemenizi öneririm. Yine AİHM’nin Ali Mercan, Ethem Kayalı, Hasan Kemahlı ile İsviçre Devleti arasındaki davada aldığı 28 Kasım 2017 tarihli kararı da dikkatinize sunuyorum.” dedi.
Fransa’nın sözde soykırım ile ilgili kararları da mektupta yer aldı.
Perinçek mektubunda; “Fransa Anayasa Konseyi, Fransız Parlamentosu tarafından 2012 Ocak ayında kabul edilen, “Ermeni soykırımını inkar edenlerin cezalandırılmasına dair kanunu” anayasaya ve düşünceyi ifade özgürlüğüne aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etmişti. Fransa Meclisi, Cumhurbaşkanı Hollande’ın talimatıyla hazırlanan yasa tasarısını hukukî temeli olmadığı gerekçesiyle 3 Aralık 2015 günlü oturumda alt komisyona geri gönderildi.” diye konuştu.
Doğu Perinçek, Perinçek-İsviçre Davası’nın Avrupa Üniversitelerinde, Fransa Hukuk öğretisinde ve Fransa Tarih için Özgürlük Derneği’nin bildirisinde de örnek karar olarak yer aldığını belirtti. Perinçek, Fransa’nın neden “soykırım kararı alamayacağını” sekiz maddede sıraladı.
Vatan Partisi Lideri, Fransa Cumhurbaşkanını uyardı.
Perinçek, “Hukuk dışı Ermeni Soykırımı yalanını Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de ABD ve İsrail tehditlerine karşı direnişine ve Suriye’nin kuzeyinde ABD güdümlü PKK terör örgütünü temizleme kararlılığına karşı gündeme getirme gayreti içindesiniz. Biz Vatan Partisi olarak, Ermeni Soykırımı yalanının son zamanlarda Kürt sorunu bağlamında kullanıldığına dikkat çekmiştik. Artık pas tutmuş olan hukuk dışı safsatalara sarılmaktan vazgeçmenizi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.