Perinçek’ten affa tepki; Yolsuzluk mahkemeleri sözü

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Doğu Perinçek; “Devlet Bahçeli yolsuzluk suçlarını Genel Af ile kurtarmak peşinde. Garibanlara değil yolsuzluğa af amacında” açıklaması yaparak Yolsuzluk Mahkemeleri kuracaklarını belirtti.
Perinçek açıklamasına şöyle devam etti. “Cumhur ittifakının ortağı Bahçeli 12 Mayısta çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın katilleri, pkklılar, fetöcüler dışında kalan bütün suçlara Genel Af önerisini ilan etti. Bahçeli; zimmet, rüşvet, irtikab, ihaleye fesat karıştırma türünden suçları işleyenleri de affetmek peşindedir. Bahçeli’nin af kanunu önerisi, garibanlara değil yolsuzluk suçunu işleyenlere af karakterindedir. Bu öneride garibanlar, devlet malını yağmalayanları kurtarmak için malzeme olarak kullanılıyor”.
Cumhurbaşkanı Adayı Perinçek seçimi kazandıkları takdirde hem merkezi planda hem yerel yönetimler planında yolsuzluk suçu işleyenlere hangi partiden olursa olsun soruşturulacak ve kovuşturularak Yolsuzluk Mahkemeleri kuracaklarını belirterek açıklamasını şöyle sürdürdü; “Nereden Buldun Kanunu çıkaracağız. Nereden Buldun Kanunu yapılırken, 19 Kasım 1996 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 4208 sayılı “Kara paranın Aklanmasının Önlenmesine Dair Kanun” ve 1 Ağustos 1999 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 4222 sayılı “Çıkar Amaçlı Suç Örgütleriyle Mücadele Kanunun” tecrübelerini değerlendirilecek. Kanun; pratik ve sonuç almasına özen gösterilecek uygulama, kararlı olarak ve hızla gerçekleştirilecektir. Yolsuzluk Mahkemelerinin Savcılık makamları yolsuzlukla ilişkili soruşturmaları üç ay içinde sonuçlandıracak ve şüphelileri Yolsuzluk Mahkemelerinin önüne getirecektir. Kovuşturmalar altı ay içinde hükme bağlanacak ve suç işlenerek elde edilen kaynaklar Kamu Kaynağına dönüştürülecektir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.