Perinçek, “HDP eşittir, PKK diyorsanız gereğini yapın!”

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘PKK eşittir HDP’ açıklaması üzerine basın toplantısı düzenledi.
‘Bu tespite göre HDP’nin kapatılması zorunluluktur’ diyen Perinçek, bunun için Yargıtay’a gerekli hukuki başvuruların yapılması gerektiğini söyledi.
Perinçek, “Sayın Cumhurbaşkanı, “HDP eşittir PKK” saptamasında bulundu. HDP’nin PKK programını, disiplinini ve ast üst ilişkilerini kabul ettiği ve uyguladığı, herkesin gözleri önündeki tartışmasız gerçektir.
HDP, vatan ve millet bütünlüğüne karşı faaliyetin odağıdır ve aynı zamanda PKK terör örgütünün barış ve huzuru tehdit eden terör eylemlerinin suç ortağıdır. Bu nedenle HDP, Anayasamızın ve Siyasi Partiler Kanunu’nun parti kapatma nedeni olarak tanımladığı eylemleri işlemektedir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem Bakanlar Kurulu Başkanıdır, hem de AK Parti Genel Başkanıdır. Her iki görevi de Sayın Erdoğan’a HDP’nin kapatılması davası açılması konusunda sorumluluk yüklemektedir. Siyasi Partiler Kanunu’nun 100. Maddesinin b fıkrasına göre, Bakanlar Kurulu’nun Adalet Bakanı’nın istemiyle Parti kapatma davası açılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunma yetkisi ve sorumluluğu vardır.
Yine Siyasi Partiler Kanunu’nun 100. Maddesinin C fıkrasına göre, Mecliste grubu bulunan siyasal partilerin Parti kapatma davası açması için, Yargıtay Başsavcılığı’na başvuruda bulunma yetkisi ve sorumluluğu bulunmaktadır.
Cumhurbaşkanı, yerinde olarak HDP eşittir PKK saptamasında bulunmuştur. Bu saptama Cumhurbaşkanına hukukî sorumluluk yüklemektedir.
Cumhurbaşkanı, hem Bakanlar Kurulu’nun, hem de AK Parti Merkez organlarının karar süreçlerini başlatarak, HDP’nin kapatılmasına yönelik girişimde bulunmak durumundadır.
Vatan Partisi, bugüne kadar gerekli kanıtları bir dosya halinde sunmak yoluyla HDP’yi kapatma davası açması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na üç ayrı başvuruda bulunmuştur. Ayrıca Türkiye’de siyasal partilerin kapatılmasına ilişkin ilk bilimsel çalışmayı yapan, bu konudaki kitabı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Anayasa Mahkemesi kararlarında kaynak olarak değerlendirilen Uzman olarak da vurguluyoruz: HDP, vatan ve millet bütünlüğüne karşı faaliyetin odağıdır, dahası terör faaliyetinin suç ortağıdır.
Türkiye’nin PKK Terör Örgütü’nü sınır boylarımızdan temizlemek için askerî harekât yapmak durumunda olduğu bugünkü koşullarda, iç cephenin güçlendirilmesi şarttır.
Vatan Partisi, iç cepheyi sağlamlaştırmak, teröre son vermek, vatan ve millet bütünlüğünü sağlamak için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirme kararındadır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.