Pazarcıya yağmur darbesi!

Karacabeyli pazarcı esnafına yağmur vurdu. Son birkaç gündür etkisini sürdüren yağmur, Ömer Matlı Kapalı Pazaryeri’nde tezgâh açan esnafa güç dakikalar yaşattı.
Geçtiğimiz Salı günü Pazaryeri’nde tezgâh açan esnaf yağmurun aniden bastırmasıyla birlikte bir anda sulara teslim oldu. Zor anlar yaşayan esnaf ne yapacağını şaşırdı. Zaman zaman sağanak şeklini alan yağmurun, tamamı kapalı olmayan pazaryerinde su birikintileri oluşmasına neden olduğu belirtildi.
Su birikintileri nedeniyle zor anlar yaşayan esnaf, Belediye’yi eleştirdi. Bir taraftan yağmur suyu ile mücadele eden ve diğer taraftan da satış yapmak için gayret gösteren pazarcı esnafı Belediye’den bir an önce bu sorunu gidermesini istedi. Oluklardaki yağmur sularının tezgâhların üzerine akması sonucu ne yapacağını şaşıran esnaf, “Güya kapalı pazar yerindeyiz. İşimizi gücümüzü bıraktık, malzemelerimizin üzerini naylonla örtmeye çalışıyoruz. Pazaryerinin sadece adı “Kapalı” ama yağmurda her yer ıslak. Yıllardır rezaletin üzerinde yaşıyoruz. Pazaryerinin üstü elek gibi oldu. İnsanlar perişan, vatandaş ve esnafımız yağmur nedeniyle alışveriş yapamaz hale geldi. İçler acısı durumdayız. Belediye’den bu sorunu en kısa sürede gidermesini istiyoruz” dedi.
Her yağmurda bu acıyı yaşamak istemiyoruz
Etkili yağmur esnafı, malını koruyabilmek için zaman zaman poşet arama telaşına düşürdü. Bazı esnafımız ise tezgâhını kapatmak zorunda kaldı. Tezgâh üstlerinin sular altında kaldığını gösteren esnaflar, bir çok ürünlerinin telef olduğunu öne sürdü.
Yağmur mağduru esnaf, “Bugün bırakın kar etmeyi, çok zarar ettik. Yağıştan sonra mal satamadık. Üstelik, yağmur nedeniyle tezgaha koyduğumuz ürünlerimizde telef oldu. Birçok esnaf arkadaşımız tezgâhını topladı ve gitti. Her yağmur yağdığında sürekli bunları mı yaşayacağız? Hani 1 ay önce Pazaryeri’nde bakım, onarım çalışması yapılmıştı? Yağan ilk yağmurda perişan olduk. Belediye bizim gibi küçük esnafa bunları mı reva görüyor” diye sitem etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.