Pazarcılar ‘K Belgesi’ ne tepki için yürüdü

Pazarcılar ‘K Belgesi’ ne tepki için yürüdü
Mustafakemalpaşa’da “K belgesine” tepki gösteren Seyyar Pazarcılar Derneği, İzmir-Bursa yolu Tatkavaklı kavşağında yolu trafiğe kapatarak bir basın açıklaması yaptı.
Mitinge dönüşen basın açıklamasına çok sayıda seyyar pazarcı esnafı, araçlarına “K belgesine hayır” yazılı pankartlar asarak katılırken İzmir-Bursa yolu kısa süreli olarak trafiğe kapatıldı. Jandarma ve bölge trafik ekiplerinin önlem aldığı basın açıklamasına Mustafakemalpaşa’daki bazı siyasi parti başkanları, oda başkanları 500’e yakın seyyar pazarcı esnafı ile Karacabeyli seyyar pazarcılarda eyleme destek verdi.
Mustafakemalpaşa Seyyar Pazarcılar Derneği Başkanı Mesut Ayaz, yaptığı konuşmada, “Konunun içi doldurulmadan adeta yangından mal kaçırır şekilde dayatılmasına yani usulüne karşıyız, elbette biliyoruz ki bir devlet aldığı vergiler ile ayakta durabilir, daha iyi şartlarda yaşayabilmemiz için bize geri verir. Eminiz ki devletin ilgili kurumları bu belgeyi gerekliliğine inanarak çıkartmıştır. Biz de almayalım demiyoruz, K belgesine karşı değiliz. Biraz esnek davranılmasını istiyoruz. En azından tarih uzatılsın ödemeler taksitlendirilsin” şeklinde konuştu.
Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Hayri Öztetikler basın açıklamasına destek vererek, “Hak arama demokratik yollarla olur, haklı olduğunuz konularda ben de yanınızdayım” dedi.
Basın açıklamasından sonra İzmir-Bursa karayolu üzerinde büyük bir Türk Bayrağı açan bazı seyyar pazarcılar kısa süreli yolu trafiğe kapatarak “K Belgesine hayır” sloganları attı. Jandarmanın sağduyulu müdahalesi ile karayolu 10 dakika sonra trafiğe açılırken, basın açıklamasına katılan seyyar pazarcı esnafı olaysız bir şekilde dağıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.