Tiryakileri sıkıntı bastı!..

Karacabeyli kahvehaneciler sigara yasağı hazırlığına şimdiden başladı.
Tiryakileri sıkıntı bastı!..
*Kapalı alanlarda ve bazı açık alanlarda sigara içilmesine kanunla getirilen yasak ve önümüzdeki aylarda başlayacak kesin uygulamaya karşı olumlu ve olumsuz tepkiler şimdiden başladı…
Karacabey’de bulunan kahvehane işletmecileri de sigara yasağına yönelik hazırlıklarına şimdiden başladı. Özel bölümlerde kapalı sigara içme yerleri oluşturan kahvehane işletmecileri kanunun gereğini yapacaklarını söylerken, bu yasağın ister istemez işlerini de etkileyeceğini dile getirdiler.
İnsanların stres atmak için kahvehanelere geldiğini ve sigaranın da çok fazla tüketildiğini dile getiren işletmeciler, ancak her şeye rağmen yasağa uymak zorunda olduklarına işaret ettiler. Sigara kullanmayan vatandaşlar ise yasağa en fazla sevinenler oldu.
Kahvehanelerde sigara içilme-sinden dolayı oldukça rahatsız olduklarını, çok duman oluştuğunu belirten vatandaşlar pasif içici olarak daha fazla zehirlendiklerini ve yasağı desteklediklerini ifade ettiler.
Tiryakiler ise, sigara yasağına karşı geldi. Rahat rahat sigara içebildikleri kahvehanelerde bile yasağın uygulanmasına tepki gösteren tiryakiler, oldukça kısıtlandıklarını söylediler.
Bazı internet kafelerde ise yasak şimdiden uygulanmaya başlandı. İnternet kafelerin bazılarında sigara tiryakileri için özel bölümler yapıldı. Bu durumdan hem tiryakiler hem de sigara içmeyenler oldukça memnun olduklarını dile getirirken, işletmeciler sağlıklı ortamlarda hizmet vermeye çaba gösterdiklerini ifade ettiler.
Bazı ülkelerde uygulanan çok geniş kapsamlı sigara yasağı Türkiye’de de kademeli olarak hayata geçirilecek. 19 Mayıs’tan itibaren hastane ve okul bahçelerinde sigara içilmesi yasak olacak. 18 ay sonra ise tüm aralarında kahvehane ve barlarında bulunduğu tüm kapalı alanlarda artık sigara içilemeyecek. Sigara kullanım alanlarının oldukça daraltılmasıyla tiryakileri de zor günler bekliyor. Kapsamlı sigara yasağı toplumun büyük kesimini memnun ederken, sigara tiryakileri ise şimdiden kara kara düşünmeye başladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.