“Paylaştığın senindir, paylaş sevindir!”

İHH, 26 yılın verdiği tecrübe ile bu yıl da yine mazlumların yanında yer alacak. Bu kapsamda İHH, kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için “Paylaştığın senindir, paylaş sevindir” sloganıyla dünyanın 103 ülke ve bölgesinde yola çıkacak.
İHH Karacabey İlçe Temsilcisi Hüseyin Kahraman, 1993 yılında bir grup hayırseverin el ele vermesiyle Türkiye’de ilk defa kurban projesini gerçekleştirdiklerini belirterek, 26 yıldır yapılan kurban çalışmalarında her yıl daha fazla bölgeyi ziyaret ederek milyonlarca insana yardım ulaştırdıklarını kaydetti.
Kahraman, çeyrek asrı aşan bir süredir kurban organizasyonu gerçekleştiren İHH’nin bu bayram belirlemiş olduğu kurban bedelinin 750 TL olduğunu kaydetti. Kahraman, vekâlet yoluyla kurbanlarını İHH’ya bağışlamak isteyen hayırseverlerin, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasından dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştırabileceğini vurguladı.
İHH İlçe Temsilcisi Hüseyin Kahraman, konuyla ilgili şu bilgilere yer verdi: “Kurban bedelinin 750 TL olarak belirlendiği kampanya kapsamında, geçen yıl toplamda 53 bin 500 bin hisse dağıtan İHH, bu yıl bu rakamın üzerine çıkmayı hedefliyor. Bu yıl da kurban vesilesiyle yeryüzüne dağılacak İHH ekipleri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürerek değil, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek olmaya devam edecek. Cami ve mescitlerin, su kuyularının, eğitim merkezlerinin, meslek edindirme kurslarının, yetimhane binalarının ve benzeri birçok projenin temelleri de kurban ziyaretlerinde atılacak.
İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, hayırseverlerin kurbanlarını kesip muhtaçlara ulaştırmak için yollara düşecek. Kimisi saatlerce uçak yolculuğu yapacak, kimisi doğru dürüst yolu bile olmayan bölgelerde zor şartlar altında ihtiyaç sahiplerine ulaşacak. Gittikleri bölgelerde İHH ekipleri, her şeye rağmen kendilerine emanet edilen kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.
İHH İnsani Yardım Vakfı, kurban hisselerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken toplumlar arasında bir kardeşlik köprüsü kurmak ve insanlara umut ışığı olabilmek için bölge insanlarını sevgiyle kucaklıyor. İHH, bağışçılarının vekâlet yoluyla bağışladıkları kurbanları dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlara ulaştırmasıyla birlikte, Müslümanlar arasındaki kardeşlik, paylaşma ve dayanışma duygularını güçlendirmeyi hedefliyor.
Vakfımızın kurban organizasyonunda öncelik mülteci kampları, savaş, doğal afet, kronik açlık ve yoksulluk bölgeleri ile yaşlılar, kimsesizler, dullar, yetimhaneler, okullar ve hastanelere verilecek. Bu kapsamda Suriye, Irak, Filistin, Somali, Yemen, Bangladeş, Arakan ve Doğu Türkistan ön planda tutulacak.
Geçen yıl İHH Karacabey Temsilciliği olarak, 45 kurban hissesini hayırseverlerimizin desteği ile ihtiyaçlı kişilere ulaştırdık. Bu yıl da yine hayırseverlerimizin desteği ile kurban bereketini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak istiyoruz. Kısmetse Karacabey’de bir kurban tanıtım standı açmayı planlıyoruz. Standımızla birlikte halkımızı bire bir faaliyetlerimiz hakkında bilgilendirmek istiyoruz. Vatandaşlarımız, derneğimizden Pazar hariç her gün faaliyetlerimiz hakkında bilgi alabilir.
Derneğimiz; Tavşanlı Mahallesi 70. İsmet Arı Sokak No:3 / B (Orman işletme Şefliği yanında) adresinde hizmet vermektedir. Telefon numaralarımız; 0 224 677 0009 – 0 553 723 9840’tır.
Ayrıca; Karacabey İHH Temsilciliği’nden 103 ülke ve bölgesine gidecek ekiplere katılım olacaktır. Togo (Afrika) ve Gürcistan’da Karacabey İHH Temsilciliği’nden görevli arkadaşlarımız kesimlere katılarak, kurban etlerini bizzat dağıtacaklardır. Vekalet yoluyla Kurban bağışında bulunmak isteyenler, Orman İşletme Şefliği yanındaki derneğimize uğrayarak bağışlarını yapabilirler. Bizleri telefonla da bilgilendirebilir ya da Karacabey Ziraat Bankası Şubesi’ndeki hesabımıza ‘kurban bedeli’ adı altında 750 TL yatırabilirler.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.