Park yasaklarına uymayan yandı!

Trafik Komisyonu ile İçişleri Komisyonu kararına göre, gündemin 2 ve 3. maddeleri aynı teklifi kapsadığından her iki komisyonun ilçedeki park yasakları ve duraklamalara ilişkin düzenlemeleri meclis üyelerince onay gördü. Ovagaz Bürosu önündeki ışıklı trafik levhalarının yarattığı trafik akışı sıkıntılarını da göz önüne alan Belediye Meclisi, bu bölgedeki 49 ve 58. sokaklarda çift taraflı park yasağı uygulanmasını da kabul etti.

Buna göre, Karacabey’de uygulanacak park yasakları ve duraklamalar şu şekilde belirlendi;

1- Tabaklar, Runguçpaşa ve Garipçe Mahallerinde kalan Atatürk Bulvarına Heykel’ den başlayarak sol tarafının Park Caddesi ile kesiştiği yere kadar olan kısmına ve Runguçpaşa ve Tabaklar Mahallesi’nde kalan sağ tarafına 47. sokak ile kesiştiği yere kadar olan kısmına kadar uygulanan park yasağı kaldırıldı.

2- Runguçpaşa Mahallesi’nde kalan 49. sokağın tek yön uygulamalı bir sokak olması sebebiyle trafik akışına göre Ziraat Bankası tarafına tek taraflı duraklama ve park yasağı getirildi.

3-Runguçpaşa ve Abdullahpaşa mahallelerinde kalan Panayır Caddesi’nin 49. ve 78. sokaktan başlayan ve Heykel’e kadar olan kısmına uygulanan park yasağı da kaldırıldı.

4- Tavşanlı Mahallesi’nde Bandırma Caddesi ile Bursa Caddesi arasında kalan 85. sokağa park yasağı getirilmesi ve Garanti Bankası tarafına tek taraflı park etme ve duraklama yasağının getirilmesi kabul edildi.

5- Tabaklar, Garipçe ve Runguçpaşa mahallelerinde kalan Dr.Rüştü Özüt Caddesi’nin tek yönlü kullanılan bir cadde olması sebebiyle trafik akışına göre Bandırma Caddesi girişinden sol tarafa  (Kapalı Otopark’ın bulunduğu Hüsnü Eken Sokak ile 75. Sokak arasında kalan kısmında çift taraflı park yasağının devam etmesi) ve belirtilen yer dışında kalan caddenin tamamına duraklama ve park yasağı konulması kararlaştırıldı.

6- Tabaklar Mahallesi’nde kalan Sadık Yılmaz Caddesi’nin, Sabri Bulut Sokak’tan başlayıp, sol tarafında tek taraflı duraklama ve park yasağı konulacak.

7- Tabaklar Mahallesinde kalan 81. Sokağın Dr.Rüştü Özüt Caddesi girişinden sol tarafına tek taraflı duraklama ve park yasağı uygulanacak.

8- Tabaklar Mahallesi’nde kalan 83. Sokağa Bandırma Caddesi girişinden sol tarafına tek taraflı duraklama ve park yasağı getirildi.

9-Tavşanlı ve Tabaklar Mahallelerinde kalan 87. Sokağa Bandırma Caddesi girişinden itibaren sol tarafına tek taraflı duraklama ve park yasağı getirilmesi kabul edildi.

10- Tavşanlı 89. Sokağa Sadık Yılmaz Caddesi girişinden itibaren sol tarafına tek taraflı duraklama ve park yasağı uygulanacak.

11- Halil Kurt Sokağın Bursa Caddesi ile Sadık Yılmaz Caddesi ile kalan kısmında Haşim Onur Camii tarafında tek taraflı duraklama ve park yasağı getirildi.

12- 93. Sokağa Bursa Caddesi’nden Bandırma Caddesi’ne kadar olan kısmına Bursa Caddesi girişinden sağ tarafa tek taraflı duraklama ve park yasağı uygulanacak.

13- Drama Mahallesi’nde bulunan Emniyet Müdürlüğü binasının bulunduğu 78. Sokağın 119. Sokak ile 125. Sokak arasında kalan kısmının Emniyet Müdürlüğü binası tarafına duraklama ve park etme yasağının (resmi araçlar hariç olarak) uygulanması kabul edildi.

14- Ovagaz Bürosu civarındaki 49. ve 58. sokaklarda araçların rahatlıkla seyretmesini temin etmek amacıyla bu sokaklarda çift taraflı park yasağı uygulanacak.

Belediye Meclisi’nin duraklama ve park yasaklarına ilişkin son kararının ilçede 24 saat süreyle uygulanması kararlaştırıldı.

Park yasaklarıyla ilgili ayrıca, ilave bir öneri ile hangi sokakların ücretlendireceği konusu Trafik Komisyonuna havale edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.