Pankobirlik çiftçinin sesine kulak vermeli!

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, çiftçilere; Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankası borçlarının 1 yıl ertelendiğinin müjdesini verdi. Erdem, Pankobirliği’nde borçları ertelemesinin çiftçiyi memnun edeceğinin altını çizdi.
İlçe basınıyla dün Ziraat Odası’nda bir araya gelen Erdem, Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatıyla borçların ertelenmesinin çiftçiyi çok rahatlatacağına vurgu yaparak, “Çiftçinin kendi kuruluşu olan Pankobirlik’ten de aynı kolaylığı bekliyoruz. Borçları 1 yıl ertelemesi çiftçiler olarak Pankobirlik’in yanımızda olduğunu gösterecektir.” dedi.
Başkan Erhan Erdem, 700 milyon TL borcu olan Karacabey’li çiftçilerin sıkıntıda olduğuna dikkat çekti. Erdem, “Ülkenin içinde bulunduğu bu kritik duruma karşın devletimiz çiftçiye destek veriyor. Pankobirlik’in de bir kereye mahsus elini taşın altına koyarak, bu zor süreçte erteleme yapmasını çiftçiler adına talep ediyoruz” diye konuştu.
Fabrikalar geniş akıldan düşünmeli
Fabrikalardan, domatesi briks, fire ve yıkama gibi işlemlere sokmak yerine üretim kapasitesilerini arttırmalarını isteyen Erdem, “Fabrikalar fire noktasından para kazanmayı düşüneceğine, üretimi arttırmalı. Fabrikalar geniş akıldan düşünmeli. Briks, fire ve yıkamada kar elde etmeyi bırakıp, çiftçiye sahip çıkmalı. Türkiye’de 2,5 milyon ton domates çıkarken, niye 5 milyon çıkmasın? Bu şekilde hem çiftçi kazansın, hem fabrikalar” dedi.
Ziraat Odası’ndan makine desteği
Karacabey Ziraat Odası, Kulakpınar, Çarık ve Şahin Mahalleleri’ne Salça Makinası, Canbaz Mahallesi’ne de Merdane Makinası desteğinde bulundu. Ziraat Odası’nın bu jestine çiftçilerden teşekkür geldi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Erdem, Ziraat Odası’nın bundan sonra her yıl ihtiyacı olan bütün kırsal mahallelere makine ve ekipman istihdam edeceğinin de sözünü verdi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.