Pancar üreticisine müjde!

Türkşeker, tarihi bir adıma imza atarak, uygulayacağı sözleşmeli üretim modeli ile çiftçinin pancardan sonra ekeceği ürünleri için nakit avansı ödeyecek. Böylelikle çiftçiler krediye muhtaç olmadan, herhangi bir borca, faize veya kefile ihtiyaç duymadan üretimini yapmaya devam edecek.

Türkşeker’in yeni sistemi hakkında üreticileri bilgilendiren Susurluk Şeker Fabrikası Müdürü Hakan Çelik, sözleşmeli üretim yapan çiftçilere piyasa fiyatının üzerinde alım garantisi verileceğini söyledi. Çelik bu doğrultuda, pancar çiftçisinin münavebe sistemine göre pancar ekmediği dönemde buğday, mısır ve arpanın proje kapsamına alındığını bildirdi.

Türkşeker’in uzun zamandır pancar üreticisi ile yürüttüğü sözleşmeli tarım uygulamasını genişlettiğini belirten Hakan Çelik, “Münavebe sistemine göre pancardan sonraki üç yıl aynı tarlada farklı ürün ekmek durumunda olan çiftçilere Türkşeker destek olacak. Çiftçimizin belli başlı avantajları ise şöyle;

1) Avans Desteği: Türkşeker, şeker pancarı ekiminde olduğu gibi hububat ekimine de sözleşmeli tarım yöntemiyle avans desteği vererek çiftçimize faizli kredilere mahkum etmeyecek.

2) Fiyat Avantajı: Türkşeker, piyasa koşulları dikkate alınarak çiftçimize her zaman olduğu gibi en iyi fiyatı verecek. Ürünün teslim edildiği gün TMO’nun geçerli alım fiyatına % 2 prim eklenerek fiyat belirlenecek.

3) Anında Ödeme: Çiftçimizin ürünü teslim alındıktan sonra 5 gün içerisinde Türkşeker tarafından ödemesi yapılacak.

4) Türkşeker Garantisi: Türkşeker, 95 yıldır şeker pancarı tesliminde olduğu gibi çiftçimizin ürününü teslim alırken aynı hassasiyeti gösterecek.

Öte yandan Türkşeker, yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde ihtiyaç duyulan kolonya ve dezenfektan üretimi için de hızla hareket ederek üreticilerin etilalkol ihtiyacını karşıladı. Eskişehir Alkol Fabrikası’nın kapasitesini artıran Türkşeker, 21 günde ürettiği 1 milyon litre etil alkolü dezenfektan ve kolonya yapımında kullanılmak üzere üreticilere ve hastanelere verdi. Türkşeker ayrıca, yaş pancar posasını başta hayvancılık olmak üzere ayrıca melas üretimi ile de maya ve yem sanayisinin ihtiyacını karşılamaktadır. Türkşeker her zaman çiftçinin yanındadır. Böylelikle hem çiftçimiz, hem de ülkemiz kazanmaktadır” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.