Pancar üreticisi destek bekliyor

Pancar üreticisi destek bekliyor
Bursa-Balıkesir Pancar Yetiştiricileri Koopera-tifi Yönetim Kurulu Başkanı ve Karacabey Ziraat Odası Meclis Başkanı Hasan Karahasanoğlu, küresel ısınmadan dolayı yaşa-nan kuraklık nedeniyle geçen seneye oranla pancardan daha az verim alındığını söyledi.
Karahasanaoğlu, buğday, fiğ ve diğer tahıl ürünlerine devletin verdiği desteğin pancar için de uygulanmasını istedi. Kendilerine verilen kotanın çok altına ürün aldıklarını dile getiren pancar üreticileri, ya kotanın kaldırılmasını, ya da zararlarının bir kısmının karşılanmasını istiyor. Bu yıl kuraklık nedeniyle pancardan verim alamadığını dile getiren Karahasanoğlu, “Bu yıl fazla yağış olmadı. Elimizden geldiğince sulamaya çalıştık. Ancak bu kadar oldu. Devlet tahıl ürünlerine verdiği desteği pancar için de vermeli. En azından kaybımızın bir kısmını karşılarsa, bundan sonra da harcadığımız emeğe değer. Yetkililerden ilgi bekliyoruz.” diye konuştu.
Karahasanoğlu, “Aslında pancarda taban fiyatı olarak belirlenen ton başına 95 YTL’lik rakam da düşük. Çiftçinin yüreklendirilmesi ve kendine güveninin sağlanması için diğer ürünler için destek veren, ya da kuraklık nedeniyle verim alamayan buğday üreticisine zararının bir kısmını ödeyen devlet, pancar üreticilerini de düşünmeli” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.