Pancar tarlasından göklere

THY’nin en gözde pilotlarından Fahrettin Kırmızı, Karacabey’in gurur oldu:

Karacabey’de 37 yıl (1952-1989) Tabaklar Mahalle Muhtarlığı yapan Yusuf Kırmızı’nın 4 çocuğundan biri olan Fahrettin Kırmızı, Türk Hava Yolları’nın en gözde ve başarılı pilotu oldu.

Pancar tarlasından çıkıp girdiği Hava Harp Okulu’nu bitirdikten sonra, uzun yıllar pilot olarak Türk Silahlı Kuvvetler’de hizmet veren Fahrettin Kırmızı, ordudaki görevinden ayrıldıktan özel sektöre ve oradan da Türk Hava Yolları’na girdi.

Şu an THY’nin en gözde ve başarılı pilotlarından biri olan Kırmızı’nın bu yükselen başarısı Karacabey adına gurur kaynağı oldu.

Geçtiğimiz ay tarımsal inceleme gezisi yapmak için Azerbaycan’a giden Karacabey Ziraat Odası Meclis Başkanı Nuri Karaca ile ilçenin başarılı çiftçilerinden Ahmet Kırmızı’nın Bakü-İstanbul dönüş yolculuğunda tesadüfen karşılaşan Fahrettin Kırmızı, kardeşi ve hemşerileri ile hasret giderdi.

Azerbaycan’ın GAK bölgesinde incelemeler yapan Nuri Karaca, söz konusu bölgede mısır tarımıyla uğraşan Karacabey’in tanınmış çiftçilerinden Fahrettin Koç tarafından karşılandığını belirtti. Karaca ayrıca, Azerbaycan’ın tarım için çok avantajlı bir ülke olduğunu da sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.